pile of beef jerky

Gerookt rundvlees of wild spel Schokkerig ReceptDe basisverwerkingsaanwijzingen voor het maken van beide producten zijn hetzelfde. Alleen de kruiden is anders. Wij stellen rundvlees voor, maar u kunt elk vlees gebruiken. Varkensvlees, of elk vlees dat trichinae kan bevatten, moet worden verwarmd totdat de interne temperatuur ten minste 160 ° F (71 ° C) is. Kies mager vlees, zoals ronde ronde of bovenste ronde, omdat vet vlees verwerkt tot schokkerig beurten ranzig snel. Houd er rekening mee dat er een gewichtsverlies van 40% tot 50% zal zijn wanneer hij schokkerig wordt. Tien pond (4,5 kg) rauw vlees wordt 5 tot 6 pond (2,25 tot 2,75 kg) schokkerig. De volgende schokkerige kruidenformules zijn geen echte marinades, en ze zijn ook geen echte pekel. Ze zitten ergens tussenin. Desalniettemin werken deze remedies heel goed voor schokkerig, en je kunt ze gebruiken als modellen om talloze andere schokkerig kruidenformules te maken.

Ingredients

Kruiden voor 2,25 kg gesneden vlees:

3 eetlepels (45 ml) Bradley Cure – elke smaak (gebruik niet meer dan deze hoeveelheid)

4 theelepels (20 ml) gemberpoeder

4 theelepels (20 ml) knoflookpoeder

4 theelepels (20 ml) peper, zwart

1 theelepel (5 ml) vloeibare honingmarinade

1½ Kopje (360 ml) sinaasappelsap

6 eetlepels (90 ml) sojasaus

½ Kopje (960 ml) koud water

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 2 is½ pond (1,15 kg), dan moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Preparation

Begin met stukken vlees, in plaats van met vlees dat in steaks of karbonades is gesneden. (Steaks en karbonades worden dwars op de korrel van het vlees gesneden, waardoor ze niet geschikt zijn voor schokkerig.)

Laat het vlees goed afkoelen. Koud vlees is gemakkelijker te snijden en de bacteriegroei wordt vertraagd.

Snijd het vet uit het vlees. Het is onmogelijk om de vetstrepen die in het vlees zijn gemarmerd te verwijderen, maar je moet wel al het vet verwijderen dat je gemakkelijk kunt verwijderen.

Gebruik een lang snijmes of een elektrische vleessnijder om het vlees in plakjes te snijden ¼ inch (7 mm) dikke stroken. De strips moeten 1 tot 2 inch (2,5 cm) zijn½ tot 5 cm) breed. Snijd het vlees met de nerf mee, niet dwars op de nerf. Als je het vlees dwars op de draad snijdt, zal het na het drogen te kwetsbaar zijn. Je kunt bepalen of je het goed hebt gedaan door aan de uiteinden van de strip te trekken. Als het goed is, zal de strip uitrekken; Als dat niet het geval is, zullen de spiervezels scheiden en zal de strip scheuren.

Laat het vlees opnieuw afkoelen terwijl u het kruidenmengsel klaarmaakt.

Direct na deze instructies voor het verwerken van jerky staan er twee jerky-recepten: California Jerky en Wild West Jerky. Selecteer en bereid een van deze kruidenmengsels. Roer het kruidenmengsel goed door totdat alle ingrediënten zijn opgelost. Laat het mengsel goed afkoelen. Voeg de vleesreepjes toe en roer ze af en toe, vooral tijdens de eerste uren van het rijpen. Zet een nacht in de koelkast.

Gebruik op de ochtend van de tweede dag een vergiet (of iets dergelijks) om de uithardingsvloeistof uit het vlees te laten lopen. Niet spoelen!

De Jerky drogen en roken:

Hang de strips op, plaats ze op rookrekken of leg ze in rookmanden van draadgaas. (Gaasmanden hebben de voorkeur; door de stroken op te hangen, kan meer van het product worden verwerkt, maar het gebruik van manden maakt de verwerking eenvoudiger en sneller.) U hebt geen thermometer nodig voor rundvlees, varkensvlees of andere soorten vlees. vlees, als u de voorgestelde hoge temperaturen en lange verwerkingstijden volgt.

U kunt een gewone roker gebruiken met een warmtebron erin. Om het drogen te vergemakkelijken, moet de rookschoorsteenklep volledig open zijn.

Droog bij 60°C (140°F) zonder rook totdat het oppervlak droog is. Dit zal minimaal een uur duren. Als de strips op draadgaas zitten, draai ze dan na 30 tot 45 minuten om om plakken te voorkomen.

Verhoog de temperatuur tot 71°C en rook gedurende 2 of 3 uur.

Verhoog de temperatuur tot 80°C (voor gevogelte: verhoog de temperatuur tot 85°C) en blijf drogen zonder rook, tot het klaar is. Deze laatste droog- en kookstap duurt ongeveer drie uur. Wanneer de jerky klaar is, zal deze ongeveer de helft van de dikte van de rauwe jerky hebben en zal het lijken alsof hij ongeveer 50% van zijn gewicht heeft verloren. De jerky zal niet breken als hij wordt gebogen, maar een paar spiervezels zullen rafelen. Als de jerky wordt gedroogd totdat hij breekt als hij wordt gebogen, zal hij langer houdbaar zijn, maar zal hij niet zo lekker zijn. Laat de jerky afkoelen tot kamertemperatuur en vries hem in of zet hem in de koelkast.

Let op: Als de zoutsmaak te mild is, voeg dan de volgende keer dat u dit product maakt ongeveer 1 theelepel zout toe aan de ingrediëntenlijst. Als de zoutsmaak te sterk is, verminder dan de hoeveelheid Bradley Cure met ongeveer 1 theelepel. Instructies opgesteld door Warren R. Anderson, auteur van Mastering the Craft of Smoking Food.

Meer weten over vlees van vrij wild? Neem gerust een kijkje Boogschieten Topic's kijk op vlees van vrij wild Vandaag!