Smoked Beef Bacon Recipe

Gerookt Runder Bacon Recept



Ik heb dit gerookte rundvlees spekrecept geprobeerd omdat ik problemen had met het vinden van varkensbuik. Dus het maakte een goede vervanging voor buikspacon met varkensvlees.

De beste snede om bacon te maken is borst plat. Mensen zeggen rundvleesplaat het de snede die het dichtst bij de buik van de varkensvlees komt.

Na gesneden en gebakken zijn ze een behoorlijk goede metgezel met eieren, en ze maken ook geweldige BLT's en Reuben's.

Ingredients

Rundvleesborststukjes zonder been

4,15 # (1/2 gallon water)

1# Curley's bruine suiker

Preparation

Los 1 # Curley's bruine suikerkuur op in ½ gallon koud water, roer goed.

Verwijder al het overtollige vet van de borststukken en plaats de gesneden borststukken in een ondiepe pan om het weggelopen zout op te vangen.

Pomp het uithardingsmiddel in de zijkanten van het borststuk. Pompborst 10% van het gewicht.

Plaats het gepompte borststuk in een pan en wrijf alle kanten van het borststuk droog met bruine suiker.

Plaats de gepompte en ingewreven borststukken in een schone, doorzichtige plastic zak en sluit deze af met een twisty.

Laat het 7 tot 10 dagen in de koelkast uitharden.

Let op: dit is een droge uithardingsprocedure; Voeg geen extra pekelwater toe zodat het kan intrekken.

Roken en koken

Spoel de borsten af met koud water. Week ze niet in water, maar spoel ze een paar seconden af om overtollig zout weg te spoelen.

Hang spekhaken op of plaats rookgordijnen op kamertemperatuur. één uur laten drogen.

Verwarm de rokerij voor op 130 graden, klep open.

Plaats de borsten in de rokerij, temp. 130-140 graden, klep open, gedurende 1 tot 2 uur, of tot
vlees is droog om aan te raken.

Draai temp. tot 150-160 graden, klep ½ open, rook toevoegen gedurende 2 uur of tot gewenste kleur.

Draai temp. tot 170-180 graden, klep gesloten, geen rook, tot interne temp. van 150 graden.

Laat afkoelen op kamertemperatuur. gedurende 1 uur, doe het dan in een schone plastic zak en zet het een nacht in de koelkast om af te koelen.

Zorg ervoor dat de zak gedeeltelijk open is voor een goede luchtbeweging. De volgende dag in stukken snijden en serveren.

Verpakken en invriezen.