Smoked BBQ Style Brisket Recipe

Gerookte BBQ -stijl Borst Recept



Veel mensen beschouwen Brisket als de moeilijkste snede vlees om te koken. De perfecte oplossing is om het vlees te behandelen met een royale wrijf en pekel, zodat het niet droog wordt. En vergeet de gouden regel niet: laag en langzaam.

Ingredients

10 pond runderborst, vet bijgesneden tot een dikte van ¼ inch

Voor BBQ-rub:

¼ kopje bruine suiker

¼ kopje paprikapoeder

3 Eetlepels zwarte peper

4 eetlepels koosjer zout

2 Theelepels knoflookpoeder

2 Theelepels uienpoeder

2 Theelepels selderiezaad

1 Theelepel cayennepeper

Voor mosterdsaus:

1 kopje gele mosterd

¼ Theelepel zwarte peper

¼ theelepel koosjer zout

1 Theelepel hete saus

Voor dweilsaus:

½ kopje appelazijn

1 blikje (355 ml) amberkleurig of donker bier

½ kopje water

¼ kopje plantaardige olie

1 Eetlepel BBQ Dry Rub

2 eetlepels Worcestershiresaus

1 Eetlepel hete saus

1 Theelepel zwarte peper

Barbecue saus:

½ kopje uien, fijngehakt

2 Eetlepels boter

3 Eetlepels tomatenpuree

2 kopjes ketchup

¾ kopje bruine suiker

¼ kopje honing

¼ kopje melasse

1 kopje witte azijn

1 Theelepel piment

3 eetlepels Dijon-mosterd

2 Theelepels zwarte peper

2 Theelepels chilipoeder

3 eetlepels Worcestershiresaus

2 Theelepels knoflookpoeder

1 Eetlepel paprikapoeder

3 Eetlepels citroensap

Bradley Smaakbisquetten – Hickory

Preparation

Meng de ingrediënten voor de dry rub en houd 1 eetlepel apart voor de dweilsaus.

Bestrooi het borststuk royaal met de droge rub, wikkel het in plastic en laat het een nacht in de koelkast staan.

Verwarm uw Bradley Smoker de dag ervoor voor met Hickory-smaakbisquetten tot 200-250°F.

Haal het borststuk 1 uur vóór bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur staan.

Meng de ingrediënten voor de mosterdsaus door elkaar.

Dweil het hele borststuk met mosterdsaus.

Plaats het borststuk met de vetkant naar boven in uw roker.

Meng de ingrediënten voor de dweilsaus door elkaar.

Draai het borststuk na 3 uur en dweil met dweilsaus.

Leg na nog eens 2 uur het borststuk op 2 stukken stevige folie. Giet de resterende dweilsaus (ongeveer een kwart kopje) op het borststuk en sluit goed af.

Blijf nog 2 tot 4 uur roken, of totdat de interne temperatuur van het borststuk 195 ° F bereikt.

Haal het borststuk uit de folie en laat het 30 minuten staan, voordat u het borststuk tegen de korrel in snijdt.

Terwijl het borststuk rookt, bereidt u de barbecuesaus door de boter in een middelgrote pan te verwarmen en bakt u de uien op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg resterende ingrediënten toe. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.

Serveer het borststuk met barbecuesaus.

Recept van: Lena Clayton

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now