Smoked Brisket and Bean Chili Recipe

Gerookt Brisket en Bean Chili Recept



Perfect voor die koude dagen wanneer alles wat je wilt een stevig comfortvoedsel is. Deze gerookte borst en bonenchili is een eenmalige maaltijd die iedereen tevreden zal stellen. Gebruik gerookte brisket restjes, als je wat hebt.

Ingredients

1 eetlepel olie

1 middelgrote ui - in blokjes gesneden

3 stengels bleekselderij - in blokjes gesneden

1 Rode paprika - zonder klokhuis en in blokjes gesneden

2 teentjes knoflook - fijngehakt

2 ½ kopjes gerookt borststuk - in kleine stukjes gesneden

1 28 Oz. kan tomatenblokjes

3 Blikjes witte kidneybonen - afgespoeld en uitgelekt

1 kopje vers gezette koffie

3 eetlepels chilipoeder

2 eetlepels bruine suiker

1 theelepel zout

1 theelepel versgemalen zwarte peper

½ theelepel cayennepeper

Preparation

Verhit olie op middelhoog vuur in een Nederlandse oven of grote pan.

Voeg ui, selderij, peper en knoflook toe aan de braadpan en bak, vaak roerend, tot de groenten gaar zijn.

Voeg het gerookte borststuk toe en kook, onder regelmatig roeren, ongeveer 5-7 minuten.

Roer de overige ingrediënten erdoor en breng aan de kook.

Zet het vuur lager, roer en dek af met een deksel.

Laat de chili 90 minuten sudderen.

Heet opdienen.

Recept van: Steve Cylka