smoked blue berry meatballs

Gerookt Bosbessen gehaktballetjes met pittige bosbessenbbq -sausrecept



Als je dit recept hebt geprobeerd, weet je dat je niet teruggaat naar de traditioneel gerookte gehaktbal. Het is zo goed!

De pittige bosbessen BBQ -saus gaat geweldig met elk gerookt gerecht!

Genieten!

Ingredients

Bosbessengehaktballetjes:

¾ pond hoogwaardig rundergehakt

¼ Lb gemalen varkensvlees (let op een hoog vetgehalte, idealiter gemalen varkenskont)

1 ei

1 eetlepel Worcestershiresaus

2 eetlepels gehakte basilicum

¼ kopje bosbessen (bevroren of vers, maar moeten ontdooid zijn)

2 theelepel knoflookpoeder

¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas

1 theelepel zout

2 theelepel zwarte peper

Pittige bosbessen BBQ-saus:

2 kopjes bosbessen

¾ Kopje ketchup

½ kopje rode wijnazijn

½ kopje bruine suiker

1 eetlepel melasse

½ kopje water

2 eetlepels hete saus (ik gebruik Marie Sharp's)

3 theelepel cayennepeper

1 theelepel zwarte peper

2 teentjes knoflook - geplet

Preparation

Gerookte bosbessengehaktballetjes:

Meng rundvlees en varkensvlees door elkaar.

Voeg het ei en de overige ingrediënten toe en meng met de handen (dit is de beste manier om het te doen!) tot alles goed gemengd is.

Rol de gehaktballetjes 5 cm breed uit en druk ze goed samen (in dit recept zijn broodkruimels weggelaten om de gehaktballetjes sappig en vrij van vulling te houden. Maar dit betekent dat je de gehaktballetjes stevig moet aandrukken om hun vorm te behouden).

Leg de gehaktballetjes op een kikkermat of in een aluminium bakje in de voorverwarmde roker.

Rook bij 225°F gedurende 2½ uur met eikenbisquetten.

Terwijl de gehaktballetjes roken, bereid je de barbecuesaus.

Pittige bosbessen BBQ-saus:

Doe alle sausingrediënten in een pan en breng aan de kook.

Laat 5-7 minuten sudderen.

Haal van het vuur en laat afkoelen.

Knoflookteentjes verwijderen.

Meng de saus met een staafmixer of in een gewone blender tot een gladde massa.

Serveer gerookte gehaktballetjes met BBQ-saus, als aperitiefhapje of op een lekker broodje!

Recept van Lena Clayton

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now