Bowl of smoked chili con carne

Gerookt Chili con carne Recept



Rook eerder de rundergehakt, uien en paprika's en dit chili -recept krijgt die kampvuur -rokerigheid. U kunt hout naar keuze gebruiken, maar eiken bisquettes werken goed. Donker sterk bier en een paar donkere chocoladeschilfers zullen de unieke smaak aanvullen.

Ingredients

1½ Lb rundvlees - gemalen (ik gebruikte chuck)

1 Grote gele ui - in blokjes gesneden

1 Groene paprika - in blokjes gesneden

5 teentjes knoflook - fijngehakt

1 (14 oz) blik tomatenblokjes

2 eetlepels tomatenpuree

2 kopjes groentebouillon

½ kopje Stout (of ander donker, sterk bier; ik gebruikte Guinness)

2 eetlepels cayennepeper

2 eetl komijn

1 theelepel selderiezaad

1 eetl oregano

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

1 blik zwarte bonen

1 blik bruine bonen

15 G gehakte pure chocolade of stukjes pure chocolade

Koriander en groene ui

Bradley Smaakbisquetten - Eikenhout

Preparation

Verwarm de roker met eikenbisquetten tot 250 ° F.

Leg het rundvlees op een aluminium bakplaat.

Leg de uien en paprika op een geperforeerde aluminium bakplaat.

Plaats beide bakjes in uw voorverwarmde roker en rook gedurende 1,5 uur.

Verwarm de oven voor op 350 ° F.

Doe het rundvlees, het vlees en de groenten in een braadpan of braadpan.

Voeg knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillon, stout en kruiden toe en roer.

Kook 1-1½ uur in de oven, onafgedekt.

Roer de bonen en chocolade erdoor. Kook nog eens 20-30 minuten.

Garneer met koriander en groene uien en serveer.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now