Gerookt Grieks Pasticcio Recept
Een licht roken met els of appelhout van zowel vlees als groenten geeft dit gerecht een interessante toets. Rook de gesneden champignons en gehakte uien op een gaasrek in de bovenste helft van de roker ongeveer 30 minuten.
Ingredients
Onderkant:
500 ml macaroni, gekookt en uitgelekt
2 eieren, lichtgeklopt
75 ml geraspte Parmezaanse kaas
Vulling:
750 g middel/mager rundergehakt, gerookt
500 ml (2 kopjes) gesneden champignons, gerookt
1 Middelgrote ui, fijngehakt, gerookt
1 – 398 ml tomatensaus
5 ml (1 theelepel) gehakte knoflook
5 ml (1 theelepel) zout, peper en kaneel
Topping:
75 ml boter
75 ml bloem voor alle doeleinden
Snufje van elk: zout, nootmuskaat
750 ml melk
2 eieren, lichtgeklopt
75 ml geraspte Parmezaanse kaas
Preparation
Onderkant:
Meng de macaroni, eieren en kaas.
Verdeel het over de bodem van een ingevette ovenschaal van 33 x 23 cm.
Opzij zetten.
Vulling:
Bak het gerookte rundergehakt, de champignons en de uien in een grote koekenpan tot ze gaar en bruin zijn.
Giet het vet af.
Tomatensaus en kruiden erdoor roeren.
Laat sudderen, onbedekt. Maak ondertussen de topping klaar.
Topping:
Smelt de boter in een grote pan.
Roer de bloem, het zout en de nootmuskaat erdoor.
Voeg melk toe.
Kook, roer tot het dik en bruisend is.
Roer geleidelijk de eieren erdoor en doe ze terug in de pan.
Kook op laag vuur nog een minuut langer.
In elkaar zetten:
Verdeel de vleesvulling over de macaroni.
Verspreid de topping in het algemeen.
Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak op 180°C (350°F) gedurende 35 – 40 minuten; of tot ze goudbruin en borrelend zijn.
Els
hout
Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.
Shop Now