Gerookt Kaashonden Recept
Dit gerookte kaashondenrecept is een van mijn favoriete semi-gekookte gerookte worstrecepten. Het is afkomstig van Eldon R. Cutlip's Book of "Sausage & Jerky Handbook". Dit is een geweldig boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van zijn eigen schokkerig en/of worst.
De procedure van Eldon voor kaashonden is om de worst (155 F) volledig in de roker te koken. En je kunt het dan warm of koud eten. Ik heb ontdekt dat dit recept heel goed werkt door een semi-koude rook te doen die het als verse worst houdt (niet volledig gekookt). En dan kun je het voorbereiden volgens de methode die ik na het recept zal uitleggen.
Ik gebruik meestal graag Moose en/of Caribou. Soms voeg ik een kleine zwarte beer toe, naast wat varkenskont en een beetje rundvleesafsnijderingen.
Ingredients
Voor een batch van 10 # Cheese Dogs:
6 pond mager vlees met 2 pond kolf en 2 pond rundvleesgarnituur.
2 theelepels zout (praagpoeder nr. 1)
4 eetlepels koosjer zout
1 eetl koriander
1 eetl witte peper
2 eetlepels knoflookpoeder
2 eetlepels doolhof
2 eetlepels uienpoeder
2 tl kerriepoeder
1 theelepel rode peper
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel hele mosterdwiet (gemalen, als je dat liever hebt)
¼ kopje poedervormige dextrose
¼ kopje vaste maïssiroop
½ kopje magere melkpoeder (fijngemalen voor worst)
¾ pond middelgrote Cheddar-kaas versnipperd
¾ pond scherpe Cheddar-kaas versnipperd
Voor dit recept gebruik ik meestal varkensdarmen (35 mm), maar het is ook mogelijk om schapendarmen (22 mm) te gebruiken voor een lengte van dertig centimeter.
Preparation
Doe de schakels na het vullen in een bakje en laat ze een nacht in de koelkast staan.
Ze komen dan naar buiten en worden ongeveer een uur aan de lucht gedroogd en gaan dan naar de BS.
Geef hun ½ uur op 100ºF en geen rook, daarna 1 uur op 120ºF (ventilatie volledig open) met 3 Hickory Pucks. Draai vervolgens de rekken, en nog eens 1 uur met 3 pucks (Vent⅓ geopend) op 120ºF.
Schakel de BS uit, open de deur en als de schakels zijn afgekoeld, worden ze vacuüm verpakt of gekookt.
Bij deze lage temperatuur hoeven ze niet te worden gedoucht, het omhulsel vormt zich naar de worst.
Koken:
Eén methode is om de worst in een crockpot te koken. Voeg een paar gesneden middelgrote witte uien en 2 flessen bier naar keuze toe.
Terwijl het bier en de ui op middelmatige temperatuur komen (1 uur), voeg je de worst toe om voor te koken (45 minuten). Breng vervolgens de worst naar de grill voorverwarmen om ze bruin te maken, nadat ze 155 graden hebben bereiktºF. Ze gaan terug in de slowcooker en koken klaar om te consumeren.
Voeg als smaakmaker wat zuurkool, rauwe ui, mierikswortel, enz. toe.
Gewoon zelf op de grill koken of in een pan sauteren is ook erg lekker
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now