Gerookt Kalfs ribbentaks Recept
Geniet van het ultieme feest met ons gerookte kalfsribbenrecept! Deze tedere, sappige steaks zijn langzaam gekookt tot in de perfectie, waardoor ze worden geïnfuseerd met rokerige smaak en een smelt-in-je-mond textuur die zeker elke vleesliefhebber zal plezieren.
Ingredients
Wijnsaus:
4 Sjalotten - fijngehakt
2 teentjes knoflook - fijngehakt
3 eetlepels plantaardige olie
1 Kop witte wijn
2 kopjes runder- of kalfsbouillon
¼ kopje tomatenpuree
2 eetlepels boter
Zout en peper
Kalfsribstukjes:
Ribsteaks - (hoeveelheid die u wilt serveren)
Peper naar smaak
Boter
Plantaardige olie
Fleur de sel (of het beste zeezout dat je kunt vinden)
Preparation
Kalfssteaks koud roken gedurende één tot anderhalf uur (kalfsvlees neemt de rookaroma's op).
Houd de temperatuur van het kalfsvlees en de Bradley rookoven zo laag mogelijk door gebruik te maken van de aanbouwrookkamer met droogkanaal. Gebruik ijs op de bodem van de Bradley Tower om de temperatuur van de toren laag te houden. Het kalfsvlees moet rechtstreeks vanuit de koelkast naar de roker gaan.
Wanneer de koude rook op is, doe je het kalfsvlees in hersluitbare plastic zakken en zet je het onmiddellijk terug in de koelkast om een nacht te laten rusten, tot het tijd is om de volgende dag de maaltijd te bereiden.
Verwarm de oven voor op 400 ° F.
Haal het kalfsvlees uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
Kruid elke rib aan beide kanten met peper.
Verhit boter en olie in een hete koekenpan. Schroei elke rib aan elke kant gedurende 30 seconden.
Herhaal deze stap voor elke rib, totdat alle ribben dichtgeschroeid zijn. Plaats ze daarna in een braadpan(nen).
Rooster in een voorverwarmde oven op 400 ° F gedurende 20 minuten. Ongeveer 20 minuten zullen voor een startpunt ongeveer medium rood zijn.
Terwijl de ribben aan het braden zijn, bak je in een grote koekenpan de sjalotten en knoflook in olie; voeg wijn toe en laat 2 minuten inkoken. Voeg de runderbouillon en de tomatenpuree toe; Laat 5 minuten sudderen om de smaken te mengen. Haal van het vuur; Roer eetlepel voor eetlepel de boter erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Als de ribsteaks klaar zijn, bestrooi ze met fleur de sel.
Serveer met de wijnsaus en groenten. Ik vind asperges het lekkerst.