Smoked Ribeye Strips and Sweet Pepper Fajitas Recipe

Gerookt Ribeye strips en zoete peper fajitas recept



Vanwege Polar Vortex nr. 972 is mijn garage net koud genoeg dat de oude koelkast niet echt functioneert, vooral het vriezercompartiment. Daarom heb ik het kleine voedsel dat ik daar had nauwlettend in de gaten gehouden, in een poging het te gebruiken voordat het voor de derde keer ontdooide. En dit brengt me bij deze kleine gerookte ribeye -strips en zoete peper fajitas recept die ik de andere nacht heb verzonnen.

Ingredients

Voor de rook:

Twee pond dun gesneden ribeye

Eén klontje boter

Komijn – 2 theelepels

Chilipoeder – 2 theel

Zeezout – 1 theelepel

Eén gallon-formaat Ziploc plastic diepvrieszak

Mini-paprika’s – 4 kopjes

Voor het fornuis en de keuken:

Basmati- of jasmijnrijst – 2 kopjes ongekookt

Zeezout – één theelepel

Komijn – een theelepel

Chilipoeder – één theelepel

¼ kopje lichte olijfolie

Twee royale eetlepels geperste knoflook

Boter – ¾ stokje

Preparation

Werk met een pond vlees per keer, scheid de plakjes, net zoals je een pond spek zou doen, en doe ze in een hersluitbare zak.

Smelt de helft van de boter en giet deze samen met de helft van de kruiden in de zak.

Masseer de zak zodat het vlees gelijkmatig met alles bedekt wordt, en spreid het uit over de helft van het schokkerige rek van je roker.

Herhaal dit voor het andere pond en verdeel het behandelde vlees over de andere helft van het rooster.

Ja, je kunt deze netjes ordenen in rijen platte stroken, maar daarvoor heb je waarschijnlijk twee rekken nodig. Als gevolg hiervan wordt uw rooktijd verkort.

Op mijn manier: ik gebruik één rek en mijn nogal onnette methodologie zorgt voor wat meer rooktijd. Het vlees is nog steeds gelijkmatig gerookt, maar het heeft meer karakter, zo je wilt, alles zo door elkaar gegooid.

Zorg ervoor dat uw laag vlees gelijkmatig verdeeld is en zo is gerangschikt dat al het vlees wat rook krijgt. Je wilt niet dat er een balletje vlees bedekt wordt dat nooit een klap van de rook krijgt.

Paprika's gered van het ongeval:

Voor de paprika's waren ze opnieuw het slachtoffer van het grote koelkastdebacle. Als gevolg hiervan was de tas die ik in de koelkast in de garage had, iets te vaak heen en weer geslingerd tussen precies goed koud en ijskoud.

De meeste waren nog vers en bruikbaar, maar veel langer, en dat merendeel zou de weg gaan van zijn bevroren broeders. Ik heb er niets mee gedaan, behalve de stengelkoppen eraf gesneden.

Daarna verdeelde ik ze gelijkmatig over de geventileerde bodemplaat van een William-Sonoma bierblikjeskoker voor kippen. Het is ongeveer zo groot als een middelgrote sauteerpan, en met kleine, rollende dingen zoals deze minipaprika's. Hierdoor kunt u ze probleemloos in en uit de roker halen.

Zeldzaam of medium-well, de smaak was uitstekend!

Vlees en paprika gingen samen met mesquite de roker in. Ik stelde hem in op 235, maar op een dag van 20 graden bleef hij op ongeveer 225. Ik bluste om het uur nog wat meer rook, en het vlees kwam er heel goed uit.

Ik heb de roker twee uur laten draaien, maar ik had het vlees na 90 minuten moeten trekken. Voor mij een beetje overdreven.

Als je de voorkeur geeft aan medium tot medium-goed vlees, zou je best tevreden zijn geweest. Ik geef de voorkeur aan de mijne die zeldzamer is, maar ik heb hier niets van gezweet omdat ik nog niet klaar was met het samenstellen van de maaltijd.

Zeldzaam of medium-goed, de smaak was uitstekend, het is gewoon een kwestie van textuur.

Het laatste halfuur stond de roker aan, ik was druk bezig in de keuken. Begin de rijst in de rijstkoker en voeg het zeezout, de komijn en het chilipoeder toe aan het water in de rijstkoker. Mijn rijstkoker werkt vrij snel, maar ik nam de 15 minuten die hij bezig was om de knoflook te karameliseren.

Tijd om wat knoflook te karameliseren:

In een grote All-Clad saucier verwarmde ik de olijfolie op middelhoog en voegde de knoflook toe, zodra de olie warm was. Met af en toe roeren, maar zonder stijging van de temperatuur van de brander, transformeert deze lage en langzame aanpak knoflook absoluut van zijn bijna bittere, rauwe staat naar iets nootachtigs en zoets.

Ik heb het op zeer lage temperaturen gedaan en tot 30 minuten gedaan voor slechts een paar eetlepels knoflook. Met zo'n goed resultaat kun je het op een goed sneetje brood smeren en wil je nooit meer iets anders.

Tortilla's, zure room, groene uien en natuurlijk een biertje als aanvulling:

Net voordat ik het vlees en de paprika's uit de roker haalde, pakte ik een grote braadpan en smolt het halve stokje boter op gemiddelde temperatuur.

Nadat de boter was gesmolten, voegde ik snel het gerookte vlees toe, snel roerend. Nadat ik het vuur had verlaagd, deed ik de deksel erop.

De volgende stappen:

Combineer de gerookte zoete minipaprika's en de gekarameliseerde knoflook, roer snel om te coaten en roer dan het grootste deel van de gekookte rijst erdoor.

Ik liet de brander iets minder dan medium staan, deed ook de deksel op de pan en liet zowel de paprika als het vlees een beetje bezinken, zo'n 15 minuten of zo, onder af en toe roeren.

Ten slotte voegde ik de rijst en de paprika's aan het vlees toe, roerde om te combineren en deed vervolgens opnieuw een deksel op de pan gedurende nog eens 10 minuten, zodat de smaken goed samenkwamen.

Een stapel warme tortilla's, een beetje zure room met wat gesneden groene uien, en een biertje dat ik koud had gemaakt door het in de sneeuw in de achtertuin te steken – alles wat ik nodig had om de laatste hand te leggen aan dit zeer smaakvolle diner.

Mesquite
 Hout

Mesquitebisquetten voor Bradley-rokers

Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.

Shop Now