Gerookt Rundvlees korte ribben en recept voor aardappelstoofpot
Ik besloot om mijn recept te proberen met gerookte eikenhout gerookte korte ribben. Wat een stapje verder van het sudderen. Dit is wat ik deed.
Ingredients
3 – 4 pond runderribbetjes
1 Kop rode wijn
Eén blikje romatomaten van 28 oz
Eén blikje tomatenpuree van 8 oz
1 middelgrote ui, gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 theelepel oregano en Provençaalse kruiden
4 Grote roodbruine aardappelen – geschild
Wrijven:
¾ kopje paprikapoeder
¼ kopje suiker, zout-koosjer of zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels chili power, cayennepeper, uienpoeder, knoflookpoeder en olijfolie
Preparation
Breng de rub aan op de korte ribben en laat 30 minuten zitten.
Verwarm de roker voor en plaats de korte ribben gedurende 4 uur op 210ºC, met behulp van eiken- of pecannotenhout.
Terwijl de korte ribben roken, bereidt u de sudderende saus.
Sudderende saus
Kook uien en knoflook in olie tot ze zacht zijn.
Doe de romatomaten in een blender en mix tot een gladde massa.
Giet het tomatenmengsel in een pan en voeg de uien, knoflook, rode wijn, tomatenpuree, kruiden en Worcestershiresaus toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen.
Haal van het vuur en zet opzij.
Haal na 4 uur de korte ribben uit de smoker.
Laatste stappen:
Leg de ribben in een pan en giet de kokende saus erover.
Dek de pan af en plaats hem terug in de roker (of oven) op 250ºC voor nog eens 3-4 uur.
Voeg de laatste 1½ uur de aardappelen toe.
Eik
Hout
Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.
Shop Now