Smoky Beerlicious Prime Rib Burgers

Rokerig bierachtig Prime Rib Burgers Recept



Recept door Chef Ted Reader

Als het gaat om hamburgers, is er niets meer bevredigend dan dikke en sappige, druipende kin. Voor deze hamburgers ontdekte ik dat de ontspannen relaxte koken met mijn Bradley -roker de beste produceerde. Burgers zo dik, je hebt een flip tophoofd nodig om ze op te eten. Zo sappig, omdat je een kubus van Jellied Beef of Kalfs Demi Glace in het midden van elke hamburger toevoegt. Een hamburger om uw gasten in hun sporen en een hamburger te stoppen die een menigte zal behagen. Probeer het eens, je zult niet teleurgesteld zijn en veel servetten hebben!

Ingredients

Gerookte uien en knoflook:

2 Grote zoete uien - geschild en in achten gesneden

24 Grote teentjes verse knoflook

2 Bradley Smoker Jerky-rekken

Gerookte Beerlicious (geperste) Prime Rib Burgers:

1-2 Bradley Smoker-roosters

3 pond prime rib rundvlees (entrecote is de ultieme burger! Houd het vlees ijskoud)

12 Teentjes gerookte knoflook - fijngehakt

1 kopje krokant gebakken uien - deze vind je in speciaalzaken en etnische supermarkten

1 theelepel Worcestershiresaus

2 theelepel Dijon-mosterd

Kosjer zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

8 x 1 theelepel blokjes Demi-glace of gereduceerde runder-/kalfsbouillon - gekoeld zodat het een gelei wordt

1 bosje verse rozemarijn

Mierikswortelcrème:

½ kopje slagroomkaas

¼ kopje zure room

¼ kopje mayonaise

3 theelepels hete mierikswortel

1 theelepel verse bieslook, gehakt

Kosjer zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

8 Burgerbroodjes

4 kopjes rucola

1 Rode ui, in dunne plakjes gesneden

1 kopje Boursin-kaas

Preparation

Gerookte uien en knoflook:

Installeer uw Bradley Smoker volgens de instructies van de fabrikant.

Stel de temperatuur in op 220°F.

Leg de uien op het ene rooster en de knoflookteentjes op het andere.

Doe het in de roker en rook de uien en knoflook gedurende 3 uur tot de uien zacht en rokerig zijn. De knoflook zal niet zacht zijn, maar wel rokerig. Haal het uit de roker en laat afkoelen.

Bewaar de uien voor het garneren van je burgers of voor gebruik in andere recepten.

Bewaar de knoflook om te pureren en toe te voegen aan je burgermengsel.

Gerookte Beerlicious (geperste) Prime Rib Burgers:

Bereid uw vleesmolen voor volgens de instructies van de fabrikant. Als je geen vleesmolen hebt, ga dan naar je slager en vraag of hij een stuk entrecote voor je wil vermalen.

Maal de prime rib en de gerookte teentjes knoflook samen.

Doe de gemalen prime rib en de gerookte knoflook in een grote kom. Voeg de krokant gebakken uitjes, Worcestershiresaus en Dijon-mosterd toe. Breng op smaak met koosjer zout en versgemalen zwarte peper. Meng voorzichtig om te combineren.

Verdeel het prime ribburgermengsel in 8 gelijke delen (elk ongeveer 6 oz).

Vorm elk onderdeel tot honkballen van uniformformaat. Prik met je vinger een gaatje in het midden van elke burger. Plaats 1 blokje gelei-demi-glace in het midden van elke burger en vorm het vlees rond de demi-glace. Verander het in een honkbal. Zet het vlees 1 uur in de koelkast, zodat het kan rusten en koud blijft.

Bekleed de bodem van het rooster met verse takjes rozemarijn. Plaats de honkbalvormige burgers gelijkmatig verdeeld op de rozemarijn. Plaats in de roker.

Roken Tijd:

Zet uw thermometer op 160°F voor volledig gaar. Als je je eigen vlees maalt en het minder wilt koken, ga ervoor. Voor mij hou ik van mijn hamburgers met een gemiddelde gaarheid van ongeveer 145 ° F. Sluit de deur en rook de burgers 1½ - 2 uur tot de interne temperatuur is bereikt.

Maak ondertussen je mierikswortelcrème klaar. Meng in een kom roomkaas, zure room en mayonaise. Voeg bereide hete mierikswortel en gehakte verse bieslook toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Doe het over in een kleine serveerschaal en bewaar het in de koelkast tot het nodig is.

Haal de hamburgers uit de smoker.

Besmeer de onderkant van de geroosterde broodjes met mierikswortelroom. Beleg met een burger. Voeg je favoriete garnering toe (ik hou van Boursin-kaas bij deze burgers, gerookte uien en rucola) maar kleed ze voor je burgers zoals jij wilt.