Smokey Blackberry Steaks Recipe

Rokerig Bramen Steaks recept



Gebruik dit recept om je volgende steaknacht te verheffen. Tedere, sappige steaks gecoat in een rijke balsamico blackberry-saus langzaam gerookt tot in de perfectie, waardoor een gerecht ontstaat dat zowel elegant is als barsten van smaak.

Ingredients

Steaks:

2 Filetsteaks

4 eetlepels boter

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel truffelolie

1 Bosje verse tijm

1 Bosje verse dille

1 eetlepel peperkorrelmix

1 theelepel zeezout

Bramenbalsamicosaus:

⅓ Kopje bramenwijn

2 eetlepels maizena

1 kopje koud water (voor maïzena)

¾ Balsamicoazijn

⅔ Kopje ketchup

¼ kopje honing

2 Gesneden sjalotjes

2 eetlepels Worcestershiresaus

1 eetlepel Dijon-mosterd

¼ Kruid zout

1 theelepel zout

1 theelepel peper

1 eetlepel suiker

Gebruikt materiaal:

P10 Bradley-roker

Bradley Smoker opvouwbare tafel

Bradley Smoker siliconen anti-aanbakmatten

Bradley rookgereedschap

Thermoworks tijdsticktrio

Thermoworks Thermapen One

    Bradley Smoker-instellingen:

    Bisquetten: Hunter's Blend

    Temperatuur: 256ºF (124.4°C)

    Rooktimer: 60 minuten of 1 uur

    Timer: 90 minuten of 1 ½ uur

    Preparation

    Steaks:

    Stel uw Bradley Smoker in op de bovenstaande instellingen.

    Laat de steaks buiten de koelkast staan tot ze op kamertemperatuur zijn gekomen.

    Plaats de steaks in de ijzeren koekenpan en voeg 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel truffelolie, 1 eetlepel peperkorrels en 1 theelepel zeealt toe.

    Voeg de verse tijm, dille en boter toe rond de steaks.

    Plaats het in de Bradley Smoker tot de interne temperatuur 145ºC (medium) bereikt.

    Voeg een scheutje bramenbalsamicosaus toe en geniet ervan!

      Bramenbalsamicosaus:

      Laat de balsamicoazijn sudderen.

      Voeg het volgende toe samen met de balsamicoazijnwijn, ketchup, honing, sjalotten, Worcestershiresaus, Dijon-mosterd, seizoenszout, zout, peper en suiker. Roer het geheel op laag vuur ongeveer 10 minuten door.

      Zeef de saus in een andere pan. Neem 1 kopje koud water en roer het maizena erdoor. Zodra dit goed gemengd is, zet je de saus terug op middelhoog vuur.

      Roer ½ kopje maizena erdoor en klop snel om klontjes te voorkomen.

      Klop het mengsel ongeveer 1,5 minuut door en gebruik de resterende ½ kopje maïzena alleen als de saus te dun is.

      Nu is het tijd om te genieten van een lekkere saus om wat meer smaak aan uw maaltijd te geven.

      Recept van: Bryan Edwards – Humeurige fijnproever Tulsa

      Jager
       Mengen

      Hunters Blend Bisquetten voor Bradley Smoker

      Verrijkte rozemarijn, tijm en zwarte peper met ons esdoornhouten bisquettepaar met wildvlees, gevogelte, vis, lamsvlees, rundvlees en groenten.

      Shop Now