Bradley Smoked Italian Sausage, Spinach and Fresh Tomato with Pasta

Bradley Gerookte Italiaanse worst , Spinazie en verse tomaat met pasta

Sandra Tate

Voor volkomen eenvoud en maximale smaak is dit moeilijk te verslaan.

Ingredients

(Voor 4 personen)

6-8 Bradley rookte Italiaanse worstjes

500 g gedroogde of verse pasta (hier afgebeeld met fusillini)

2 eetlepels olijfolie

4 middelgrote, rijpe, verse tomaten - in grote dobbelstenen gesneden

150 g jonge spinazieblaadjes, parmezaanschaafsel om te serveren, zout en peper

Preparation

De meeste grote supermarkten bieden 'Italiaanse worsten' aan in hun worstassortiment - dit betekent dat ze ze op smaak hebben gebracht met knoflook, venkelzaad en een vleugje chili - en ze zijn ook nog eens heel lekker. Dus gaf ik ze ook wat toegevoegde Bradley Smoker-smaak. 

*Dit recept is geschikt voor beginners

De worsten zijn op geen enkele manier gedroogd, maar gewoon warm gerookt.

Zet de Bradley Smoker-kast op 100°C en voeg een tiental eikenhouten bisquetten toe aan de stapel.

Plaats de verse worsten op rekken (ik heb twee rekken met worsten gerookt en een aantal daarna in de vriezer bewaard) en zorg ervoor dat ze goed uit elkaar staan en elkaar niet raken (dit zorgt voor een vrije beweging van de rook naar alle gebieden).

Rook 2-3 uur, afhankelijk van hoe sterk je de rooksmaak wilt, en zorg ervoor dat je een kerntemperatuur van 68°C of hoger hebt.

De buitenkant van de worsten kleurt prachtig rood/oranje door de rook.

Haal ze eruit, laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast tot je ze nodig hebt. Houd er rekening mee dat je ze niet kunt genezen, dus je moet ze binnen een paar dagen opeten (of invriezen). Snijd ze in dunne plakjes voor sandwiches als je ze koud wilt gebruiken, of snijd ze in stukjes voor het volgende smakelijke avondmaal.

Methode:

Snijd de rookworsten in stukjes en doe ze samen met de olijfolie in een grote koekenpan, bak ze een paar minuten ondiep en voeg dan de in blokjes gesneden tomaat toe.

Zet het vuur laag en laat nog 3 minuten koken, zet dan het vuur hoger, voeg de spinazie en wat kruiden toe en kook 1-2 minuten of tot de spinazie geslonken is.

Haal van het vuur en houd warm.

Breng een grote pan water aan de kook, voeg een eetlepel zout en de pasta toe.

Kook volgens de instructies op de verpakking, giet af en verdeel over voorverwarmde pastakommen.

Verdeel de warme worst, tomaat en spinazie over de kommen en voeg flink wat zwarte peper en wat Parmezaanse kaasschaafsel toe.

Serveer onmiddellijk.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now