alt="pork belly sandwich"

Speldag gerookt Spek broodje Recept door Ted ReaderGeniet van een sappig en smaakvol prime rib -gebraden met dit heerlijke gerookte recept. De marinadepasta, gemaakt met knoflook, Worcestershire-saus en zwarte peper, infuseert in het vlees voor een rijke smaak, terwijl de rozemarijn en extra vet ervoor zorgen dat de prime rib sappig en zacht blijft tijdens de 5-6 uur roken.

Ingredients

Gerookte bacon:

Bezoek een plaatselijke slager wanneer u uw buikspek koopt. Het kopen van een hele buik (niet te groot, maar wel één die ongeveer 10 kilo weegt) is ideaal. Voor elke 5 kilo vlees gebruik je 3 eetlepels Cure. Zorg ervoor dat u de instructies op de verpakking over het gebruik van de Cure volgt. Gebruik niet meer Cure dan nodig is. Het is belangrijk om uw vlees te wegen en te bepalen hoeveel Cure u nodig heeft.

10 pond rauw buikspek, zwoerd op 6 eetlepels Bradley Smoker Honey Cure

3 kopjes verse of bevroren veenbessen

½ kopje gemberbier

1 kopje Red Stag (bourbon met zwarte kersen door Jim Beam)

1 kopje frambozenjam

Speldag Big Bacon Sandwich:

2 pond gerookt spek, ongesneden (recept hierboven)

Kosjer zout en versgemalen zwarte peper naar smaak 1 kopje gereserveerd cranberry/frambozenmengsel (uit recept hierboven)

¼ kopje mayonaise

1 eetl volkoren mosterd

Splash of Red Stag (bourbon met zwarte kersen van Jim Beam)

1 kopje met whisky doordrenkte cheddarkaas, geraspt (Opmerking: als u zo'n gearomatiseerde kaas niet kunt vinden, vervang deze dan door uw favoriete witte cheddarkaas of andere kaas. Wat uw crank ook draait!)

1 Vers stokbrood

2 kopjes babyrucola

Gerookte bacon:

Rokertemperatuur: 140ºC

Bisquette Smaak: whiskyvat of esdoorn of hickory

Rooktijd: 6 tot 8 uur

1 Staafmixer

4 Bradley rookrekken

1 Thermometersonde

Speldag Big Bacon Sandwich:

Rokertemperatuur: 235ºC

Bisquette Smaak: whiskyvat of esdoorn of hickory

Rooktijd: 3 tot 4 uur

Preparation

Gerookte bacon:

Voor elke 5 kilo vlees gebruik je 3 eetlepels Cure. Zorg ervoor dat u de instructies op de verpakking over het gebruik van de Cure volgt. Gebruik niet meer Cure dan nodig is. Het is belangrijk om uw vlees te wegen en te bepalen hoeveel Cure u nodig heeft.

Weeg uw vlees om een totaalgewicht te krijgen. Snijd vervolgens met een scherp mes het buikspek in 4 stukken van gelijke grootte. Volg de instructies op de verpakking van de Bradley Smoker Honey Cure en wrijf de stukken buikspek aan beide kanten in met de Cure. Opzij zetten.

Het genezen:

Meng in een kom of kan de bevroren veenbessen, ginger ale, Red Stag bourbon en frambozenjam. Gebruik een handblender en mix tot een gladde massa. Giet ongeveer een kopje van het mengsel af, dek af en zet in de koelkast, bewaar het voor gebruik op je Game Day Big Bacon Sandwich (recept hieronder).

Giet het resterende cranberrymengsel over de stukjes buikspek en zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn. Leg de gekruide stukken buikspek in een gelijkmatige laag en zet deze 4-5 dagen in de koelkast (afhankelijk van de dikte van de stukken buikspek). Draai de stukken elke dag om voor een gelijkmatige uitharding.

Let op: Je hoeft niet veel van het cranberrymengsel op de korstkant te doen, omdat het aan die kant echt niet zo goed doordringt.

Haal de stukjes buikspek uit de koelkast en spoel af onder koud water. Dep ze droog met keukenpapier en zet ze onafgedekt terug in de koelkast, zodat ze 4-6 uur aan de lucht kunnen drogen.

Installeer uw Bradley Smoker volgens de instructies van de fabrikant en stel de smokertemperatuur in op 140ºC.


Plaats een stuk buikspek op elk rek en plaats het in de roker. Plaats de thermometersonde en stel deze in op een interne temperatuur van 150ºC.

Rook buikspekstukken gedurende ongeveer 6-8 uur. Haal het uit de roker en laat afkoelen. Als je een vacuümapparaat hebt, sluit dan elk buikspekstuk af en vries het maximaal een jaar in. Als je zin hebt in lekker spek, haal dan een stuk uit de vriezer, laat het ontdooien en bereid het naar wens.

Maakt ongeveer 10 pond spek.

Speldag Big Bacon Sandwich:

Installeer uw Bradley Smoker volgens de instructies van de fabrikant en stel de smokertemperatuur in op 235ºC.

Verwijder met een scherp mes de schil van het gerookte spek. Gooi de korst weg. Gebruik de punt van het mes om de vetkap in een ruitpatroon te snijden en er ongeveer ¼ inch diep in te snijden. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Plaats het buikspekstuk op het rek en plaats het in de hete roker. Rook ongeveer 3-4 uur, of tot het spek goudbruin van kleur is en het ingekerfde vetkapje knapperig is. Haal het uit de roker en verdeel een paar eetlepels van het bewaarde cranberry/frambozenmengsel over het spek. Ga terug naar de roker voor ongeveer een uur.

Meng in een kleine kom mayonaise, mosterd en een scheutje Red Stag-bourbon. Opzij zetten. Verwarm het stokbrood en snijd het in de lengte doormidden. Verdeel het mayonaisemengsel over de onderste helft van het stokbrood. Strooi geraspte kaas erover. Voeg de rucola toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel een paar eetlepels van het cranberry/frambozenmengsel over de snijkant van de bovenkant van het stokbrood. Haal het spek uit de roker en snijd het in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de gekruide rucola. Sluit de sandwich en snijd hem in 4 gelijke porties.

Whisky
Eik

Whiskey Eiken Bisquetten voor Bradley Rokers

Speciaal gemaakt om een aparte smaak aan elk gerecht toe te voegen. Past goed bij rood vlees, varkensvlees, vis (vooral zalm) en zwaar wild.

Shop Now