smoked medisterpolse recipe

Gekruid Deense worst - gerookte medisterworst Recept



Dit recept is voor een Deense stijlworst. Traditionele kruiden zijn zwarte peper, piment en kruidnagel.

Ingredients

2 pond varkenshaas

0,5 pond buikspek

½ kopje groentebouillon

½ kopje gehakte ui

3 theelepel zout

¼ theelepel piment

¼ theelepel nootmuskaat

1 theelepel peper

¼ theelepel gemalen kruidnagel

¼ theelepel kardemom

Varken behuizing

Preparation

Meng groentebouillon, ui en kruiden; plaats het mengsel in de koelkast

Maal de varkenshaas en -buik fijn

Meng het kruidenmengsel met gemalen vlees op lage snelheid, met het paddle-opzetstuk van een staande mixer, gedurende 3 minuten

Week de varkensdarmen gedurende 30 minuten, laat ze uitlekken en spoel ze daarna af met vers water

Vul de worst in een natuurlijk varkensdarm

Traditioneel wordt medisterpølse niet in schakels gedraaid en wordt het meestal als één lange spoel geserveerd. Voor mijn gebruik en om het roken te vereenvoudigen, draai ik echter wel de medisterpølse, maar deze stap is optioneel. Als u niet in schakels draait, zorg er dan voor dat de worstspiraal wordt gedraaid en op een afstand van het rookrek wordt geplaatst, omdat ophangen moeilijk zal zijn

Steriliseer een naainaald of speld in kokend water en prik eventuele luchtbellen in de worst

Dep de worst droog met een schone theedoek of laat een uur op een koele, droge plaats hangen

Rook met Bradley Alder-bisquetten tussen 140-160°F, totdat een interne temperatuur van 160°F is bereikt

Plaats het onmiddellijk na het verwijderen uit de roker in een ijsbad

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now