Smoked Ham Hocks

Gerookt Ham Hok



Op zoek naar een heerlijke en smaakvolle manier om varkenshocks voor te bereiden? Zoek niet verder dan dit recept voor pekel- en rook! Met ingrediënten zoals laurierblaadjes, zwarte peperkorrels en hele kruidnagel, zal dit recept je hocks doordringen met een diepte van smaak die zeker indruk zal maken. Gewoon pekel gedurende twee dagen, droge een nachtlucht en rook vijf uur gedurende vijf uur voor verrukkelijke resultaten.

Ingredients

2 Liter water

100 gram koosjer zout

100 gram bruine suiker

2 Laurierblaadjes

2 eetlepels zwarte peperkorrels

2 eetlepels hele kruidnagels

Preparation

Rook:

Zet uw roker op met voldoende hout om 5 uur te roken.

Stel de rokertemperatuur in op ~ 5 uur. Afhankelijk van de grootte van uw hakken en de externe omgevingstemperatuur heeft u mogelijk meer of minder tijd nodig.

Methode:

Verwarm het water en los het zout en de suiker op. Laat het water volledig afkoelen en voeg de laurierblaadjes, peperkorrels en kruidnagel toe.

Doe de hakken en de pekel in een grote glazen of plastic kom en zorg ervoor dat alles bedekt is met pekel. Als je meer nodig hebt, voeg dan meer water, suiker en zoutpekel toe.

Pekel de hakken gedurende 2 volle dagen.

Haal de hakken uit de pekel en laat ze op een rooster rusten en een nacht in de koelkast laten rusten.

Na 12 uur drogen aan de lucht zijn ze klaar om gerookt te worden.

Plaats de hakken in je 250ºF roker gedurende ~ 5 uur of totdat de interne temperatuur 200 bedraagtºF.

Mesquite
 Hout

Mesquitebisquetten voor Bradley-rokers

Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.

Shop Now