Smoked Prosciutto Filet

Gerookt Prosciutto Filet



Biefstukdiner, het is een klassiek gerecht waar we allemaal bekend mee zijn. Wat we leren in de voedingsindustrie is dat deze opkomende generatie graag nieuwe spins op klassieke gerechten zet. Hoewel een stuk vlees in spek gewikkeld is, is ik geen nieuwe speler in het spel, moedig ik je aan om je volgende steaknacht met dit gerecht te verheffen. De gerookte prosciutto -filet. De dunne, delicate prosciutto krimpt zich af en verzegelt de boter en kruiden in je biefstuk. Mijn vrouw en ik hadden een leuke tijd om live op Instagram te gaan en dit gerecht met je te koken in onze keuken. Dus zet een nieuwe draai aan een oude klassieker voor je volgende steak -diner en probeer dit recept! Gelukkig roken!

Ingredients

2 8 Oz steakfilets

2 pakjes prosciutto

1 Braziliaanse steakhousemarinade

1 eetl zeezout

¼ kopje water

1 eetl witte wijnazijn

¼ kopje olijfolie

4 eetlepels boter

    Gebruikt materiaal:

    P10 Bradley-roker

    Bradley Smoker opvouwbare tafel

    Bradley Smoker anti-aanbak-siliconenmatten

    Bradley rookhulpmiddelen

    Thermoworks Tijdstok Trio

    Thermoworks Thermapen One

    Bradley Smoker-instellingen:

    Hout: Bier

    Temperatuur: 226ºC (107,8ºC)

    Rooktimer: 60 minuten

    Timer: 120 minuten

    Preparation

    Marineer de biefstuk – Voeg in een kleine kom 1 pakje Braziliaanse marinade en ¼ kopje water toe. ¼ kopje olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn en roer. Tijd om de biefstuk te marineren: doe de biefstuk in de boog, dek af en zet 6 uur in de koelkast.

    Stel Bradley Smoker in op de hierboven genoemde instellingen.

    Neem de steakfilets en leg ze op een snijplank. Neem 2 eetlepels boter, leg deze op de biefstuk en wikkel de hele biefstuk in prosciutto. Zorg ervoor dat de biefstuk geen openingen heeft, zodat de boter er niet uit kan lekken.

    Kook ongeveer 2 uur op de Bradley-roker of tot de interne temperatuur 65,6ºC (150ºC) bereikt.

    Haal het uit de roker en snijd het in kleine reepjes. Strooi zeezout over de biefstuk en geniet ervan!

    Recept van: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa

    Bier
    Hout

    Bierbisquetten voor Bradley-rokers

    Bierbisquetten voor gerookt voedsel met hop. Perfect voor rundvlees, kip, ribben of worst.

    Shop Now