Smoked Scotch Eggs

Gerookt Schotse eieren

Dan Shahin

Deze gerookte Schotse eieren zijn de meest verbazingwekkende traktatie.

Ingredients

Worstvlees (80-100 g per ei)

Grote vrije uitloopeieren

Favoriete rub – we gebruikten:

2 theelepel zout

1 theelepel grof gemalen zwarte peper

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel paprikapoeder

Bruine suiker

1 theelepel mosterdpoeder

1 theelepel gedroogde salie

1 theelepel venkelzaad

Preparation

Methode:

Kook de eieren ca. 6 minuten. Dit is het moeilijkste deel: het perfecte eigeel krijgen.

Verwijder de eieren en doe ze in een kom met ijswater om het koelproces te stoppen en de schaal een schok te geven, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gepeld.

Zet ze minimaal 30 minuten opzij, of totdat u klaar bent om ze te gebruiken.

Leg het worstvlees op een vel huishoudfolie en druk het uit tot een grote platte cirkel, ongeveer 5 mm dik en groot genoeg om om het ei te wikkelen.

Plaats het ei in het midden van de worstvleesschijf en wikkel het ei, gebruik je vingers om de gewrichten glad te strijken.

Rol het Schotse ei in je handen, zodat je een mooie ronde bal krijgt.

Strooi de rub naar keuze op een bord en rol elk Scotch Egg voorzichtig door de rub om ervoor te zorgen dat deze overal licht en gelijkmatig bedekt is.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now