Hoe te roken met 3-2-1 Ribben
In deze video maakt Gerardo van @GrodGrills de eerste van een driedelige ribserie. De eerste video gaat over het roken van een 3-2-1 rib.
Ingredients
Varkensribben
Mosterd
Mengsel van bruine suiker, knoflook, peper, zout en paprika
Tailgaters feestrub
Voor kruiden:
bruine suiker
Boter
Honing
Mengsel van bruine suiker, knoflook, peper, zout en paprika
Ribglazuur en barbecuesaus
Preparation
Trek met keukenpapier het membraan van uw ribben naar beneden en strooi mosterd over de ribbe.
Gebruik je kruiden en strooi het over de rib, draai je rib om en doe hetzelfde.
Laat je rib met kruiden 15 minuten zitten.
Verwarm uw roker voor en laat hem draaien op 250 F (121 C), voeg 5-6 bisquetten toe aan de roker, stel de rooktijd in op 3 uur en ga verder met het plaatsen van de rib in de roker.
Controleer na 1 uur opnieuw je ribben. Als ze nog steeds droog zijn, besproei ze dan met water, draai het rek rond en besprenkel opnieuw met water.
Haal na 3 uur de ribben eruit en strooi bruine suiker op aluminiumfolie, leg klontjes ongezouten boter op de bruine suiker, besprenkel honing over de bruine suiker en boter, voeg dezelfde kruidenrub toe die je hebt gebruikt, leg het ribbot naar boven en wikkel de rib dubbel in aluminiumfolie.
Leg de rib met aluminium terug op het rooster en rook deze nog 2 uur.
Haal na twee uur de ribben eruit en saus ze met een ribglazuur en barbecuesaus.
Leg je ribbetje nog een uurtje in de smoker, als hij klaar is haal je hem eruit en geniet ervan!
Recept van: Grod Grills
Jager
Mengen
Verrijkte rozemarijn, tijm en zwarte peper met ons esdoornhouten bisquettepaar met wildvlees, gevogelte, vis, lamsvlees, rundvlees en groenten.
Shop Now