Hoe je gerookt kunt maken Varkenslende
Deze gerookte varkenslende is een perfect gebraden voor de hele familie of een groep vrienden achtertuin BBQ!
Ingredients
1 varkenslende
1 eetl grof zout
2 eetlepels knoflookpoeder
2 eetlepels uienpoeder
1 eetl gemalen mosterd
2 eetl gerookte paprikapoeder
½ eetl cayennepeper
¼ kopje donkerbruine suiker
Preparation
Meng voor het kruiden alle droge rub-ingrediënten goed in een kom (je kunt een vork gebruiken om alles wat aan elkaar vastzit los te maken), verdeel het gelijkmatig over het vlees en je bent klaar om te gaan. Twee goede tips hier zijn het bewaren van een lege shaker voor je eigen mengsels, het aanbrengen daarmee zal een stuk eenvoudiger zijn; en om het af te maken kun je het varkensvlees met olijfolie bedruipen voordat je de rub aanbrengt, dit zal een goede hulp zijn tijdens het aanbrengen.
Stel de temperatuur van uw roker in op 82 °C (180 °F) en verwarm deze gedurende 15 minuten voor. Voor dit recept kun je kersenbisquetten gebruiken.
Leg het varkenshaasje op het rooster en rook het gedurende 3 tot 4 uur.
Haal het uit de roker en plaats het op de grill gedurende 20 tot 30 minuten op 177°C (350°F).
Haal het van de grill en geniet ervan!
Kers
Hout
Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.
Shop Now