Classic Smoked Bologna Recipe

Klassiek gerookt Bologna Recept



Dit klassieke gerookte Bologna-recept is een eenvoudig recept dat ik aanbeveel als je een nieuwe roker of grill hebt die je graag wilt gebruiken. Begrijp me niet verkeerd. Zelfs eenvoudige recepten zijn nog steeds smakelijke recepten die iedereen graag eet. Dit recept is voor de 2,5 kg zware bologna die je bij de plaatselijke supermarkt koopt. In dit recept kook ik op mijn Bradley Smoker om de perfecte afwerking van deze Bologna te krijgen.

Ingredients

Ingrediënten Bologna bindmiddel:

½ Kopje mosterd

1 theelepel melasse

1 theelepel honing

Tip: verwarm in een pan zodat de melasse en honing gelijkmatig met de mosterd vermengen

Ingrediënten Bologna BBQ Rub:

½ Kopje broodkruimels naturel

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gemalen mosterd

½ Theelepel zwarte peperkorrels

1 eetl kristalsuiker

1 eetl bruine suiker

Preparation

Verwarm je roker voor op 230°F. Voor dit recept heb ik Mesquitehout gebruikt om mee te roken.

Snijd met de punt van een scherp mes ongeveer de bologna in ½ inch dik in een vierkant patroon aan alle zijden van de bologna.

Smeer de bologna in met de Bologna Binder en bestrijk de Bologna vervolgens met de BBQ Rub. Er mag geen mosterd zichtbaar zijn en gebruik je vingertoppen om de rub tussen de sneden te duwen.

Rook de Bologna ongeveer 3 tot 4 uur. Bologna is voorgekookt, zodat u de voltooiing kunt beoordelen op basis van de kleur en smaak die u verkiest.

Tijdens de laatste 30 minuten koken kun je de BBQ-saus naar keuze bestrijken.

Snijd hoe je maar wilt en geniet ervan!

Recept van: Humeurige fijnproever Tulsa

Mesquite
 Hout

Mesquitebisquetten voor Bradley-rokers

Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.

Shop Now