Miniature Smoked Ham

Miniatuur Gerookte ham

Dan Shahin

Gerookte Ham is een heerlijke maaltijd voor elke vakantie.

Ingredients

1 kg varkenslendestuk – vel en vet verwijderd

4 liter Water

1 eetl hele zwarte peper

75 g Morton's koosjer zout

12 g roze zout

2 Laurierblaadjes

1 eetl jeneverbessen

2 eetlepels beitskruiden

4 teentjes knoflook geplet

20 g bruine suiker

Preparation

Methode:

Om de pekel te bereiden, combineer de helft van het water met het koosjere zout, kruiden, smaakstoffen en suiker. Meng goed tot het zout en de suiker volledig zijn opgelost en haal dan van het vuur. Giet de hete pekel met de rest van het water in een bak die groot genoeg is en laat deze volledig afkoelen.

Zodra de pekel volledig is afgekoeld, voegt u het varkensvlees toe en zorgt u ervoor dat het volledig onder water staat. Dek het af en zet het ongeveer 5 dagen in de koelkast, afhankelijk van de dikte.

Haal het varkensvlees uit de pekel en spoel het goed af voordat u het droogt met keukenpapier. Laat het varkensvlees vervolgens ongeveer 12 uur op een rooster in de koelkast liggen om aan de lucht te drogen en een vliesje te ontwikkelen.

Zet uw Bradley Smoker op 110C met bisquetten met kersenhoutsmaak.

Eenmaal op temperatuur, voeg het varkensvlees toe gedurende ongeveer 4-5 uur, totdat een interne temperatuur van 63C is bereikt.

Snijd en geniet warm of bewaar in de koelkast en snijd de volgende dag.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now