Maple wood smoked Canadian back bacon

Maple gerookt Back Bacon Recept



Voor al die spekliefhebbers die er zijn, een van de beste bacon -recept ooit! Slechts een paar eenvoudige ingrediënten, een Bradley -roker en veel geduld om het laag en langzaam te maken.

Ingredients

1 Hele varkenshaas

Bradley Maple Sugar Cure (hoeveelheid afhankelijk van het gewicht van het lendestuk)

Preparation

Maak het varkenshaasje schoon door het grootste deel van het vet aan de buitenkant te verwijderen.

Eenmaal getrimd, weegt u de varkenslende. Meet vervolgens de benodigde Maple Sugar Cure af.

Voor elke 5 kilo vlees zijn 3 eetlepels nodig. Gebruik een rekenmachine om de verhouding en de benodigde hoeveelheid te bepalen.

Wrijf de afgemeten kuur over de hele varkenslende. Zorg ervoor dat je het aan alle kanten van het vlees wrijft.

Plaats het varkenslendestuk in een grote diepvrieszak of een voedselveilige vacuümzak.

Laat de varkenshaas 7-10 dagen in de koelkast staan en draai hem twee keer per dag om.

Spoel de varkenshaas na uitharding in de koelkast grondig af onder koud water.

Leg het vlees op een bord en zet het 8 uur in de koelkast. Hierdoor droogt de buitenkant van het vlees en wordt het rookproces bevorderd.

Zet de roker op 250ºF gebruik van esdoornhoutbisquetten.

Leg de varkenshaas op een rookrek.

Rook de varkenslende tot deze een interne temperatuur van 155°C heeft bereiktºF.

Haal het spek uit de roker en laat het een uur rusten.

Snijd het achterste spek in plakjes en bak het in een koekenpan. Serveer op een broodje, met eieren of gewoon zo!

Door Steve Cylka

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now