Grilled Orange Pork Tenderloin Recipe

Gegrilde oranje Varkenshaas Recept



Leer hoe je sappige gegrilde oranje varkenshaas maakt en combineer dit eenvoudige recept met wat smakelijke saus.

Ingredients

2 Varkenshaas - getrimd en schoongemaakt

Voor de pekel:

2 kopjes water

3 eetlepels zeezout

¼ Kopje bruine suiker

3 Baai Beaf

1 theelepel peperkorrels

6-7 takjes tijm

4 salieblaadjes

2 mandarijnen (geschild en uitgeperst)

Voor de sausmop:

1 mandarijn (geschild en uitgeperst)

2 teentjes knoflook - fijngehakt

½ theelepel chilivlokken

1 eetl honing

1 theelepel bruine suiker

Peper naar smaak

Preparation

Meng de ingrediënten voor de pekel in een kleine pan en los al het zout en de suiker op. Haal van het vuur en voeg ijsblokjes toe om het mengsel af te koelen. Voeg in een ovenschaal of zak de varkenshaasjes en de pekel toe, samen met voldoende water om het varkensvlees volledig onder te dompelen. Dek af en laat 24 uur in de koelkast afkoelen.

Haal het varkensvlees uit de pekel, dep het droog en laat het weer op kamertemperatuur komen. Meng ondertussen de sausingrediënten in een kom en zet opzij. Voeg hier GEEN zout aan toe, de pekel heeft het zout al aan het varkensvlees toegevoegd. Dat zal genoeg zijn!

Kook uw ossenhaas op een middelgrote grill tot 145-150 gradenºF (63,8ºC-65.5ºC). Bestrijk de laatste 2 minuten van de bereiding het varkensvlees met de saus. Laat het een beetje karameliseren op de hete grill. Haal van het vuur, plaats het varkensvlees op een snijplank en bedek het met folie. Laat het 5 minuten rusten. Snijd en serveer met wat van de saus erover gemotregend!

    Recept van: Cory Walby - Testkeuken op zaterdagavond