Brined Smoked Pork Chops Recipe

Handel gerookt Varkenskarbonades ReceptTedere, sappige en vol rokerige smaak, dit gerookte varkenslende recept is zeker een hit met je familie en vrienden. Pekant gedurende 36-48 uur en vervolgens vier uur langzaam gerookt, deze varkenslende is perfect voor het grillen of bevriezen voor later gebruik.

Ingredients

Voor de pekel:

4 kopjes water

1 kopje Morton Tender Quick*

Voldoende voor een varkenshaas van 6 pond.

Hoeveelheid Tender Quick is de aanbevolen hoeveelheid door de fabrikant.

Preparation

Meng Tender Quick eerst in water tot het is opgelost. Ik moedig je aan om je eigen kruiden aan de pekel toe te voegen.

Snijd vervolgens de lendenen in twee stukken en plaats ze in de pekel (in dit stadium nog niet in karbonades snijden). De pekeltijd bedraagt voor dit recept ongeveer 36 uur. Maar het kan oplopen tot 48 uur.

Het in twee stukken snijden van de lende heeft twee redenen: het past makkelijker in de bak waarin je pekelt en bovendien passen de kleinere stukken vlees beter op de rookrekken.

Probeer al het vlees ondergedompeld in de pekel te houden. Als dat niet mogelijk is, beperk het blootgestelde vlees dan tot een minimum.

Haal vervolgens het vlees uit de pekel en spoel het af. Week het vlees twee uur in zoet water. Als u de voorkeur geeft aan meer zoutsmaak, gebruik dan de hogere pekeltijden of laat het minder lang weken (maar niet minder dan een uur).*zie hieronder.

Je kunt het vlees nu uit het water halen en droogdeppen met keukenpapier.

Nu is het tijd om te roken:

Verwarm uw Bradley Smoker voor op 200°C°F. Rook gedurende vier uur, of tot de interne vleestemperatuur 150 graden Celsius is°F wordt bereikt met behulp van drie uur hickoryrook.

Haal het vlees uit de roker, zet in de koelkast en laat afkoelen. Snijd na het afkoelen de lendenen in ongeveer ¾ inch karbonades.

Je kunt nu elke karbonade afzonderlijk grillen, of je kunt ze invriezen en op een later tijdstip grillen. Je zult merken dat ik warm roken aanbeveel totdat de interne temperatuur 150 graden bereikt°F. Aan de andere kant kunt u het minder dan volledig gaar roken als u het op de grill gaat bereiden. Maar het heeft mijn voorkeur om door te koken, zodat u zich bij het opwarmen op de grill geen zorgen hoeft te maken over het ‘koken’.

Opmerkingen: Het grootste advies is om uw lendenen te laten weken voordat u gaat roken. Ik kan het belang van deze stap niet genoeg benadrukken, en het zal het verschil maken tussen een aanvaardbare zoute maaltijd en een uitstekende maaltijd.

Receptcredit: "Whitetailfan" van het Bradley Smoker Forum.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now