Smoked Bellyachin Bacon Recipe

Gerookt Bellyachin Bacon ReceptDit gerookte buikpotbaconrecept is voor een zout verminderd, honinggewreven en droog-gehard spek. Echte honing-verzorgde spek is gewoon niet beschikbaar in je supermarkt en je moet dit spek zelf maken als je authentiek honing-verzorgde spek wilt hebben. Geloof me, het is het allerbeste, en als je het eenmaal hebt geprobeerd, maak je een einde aan het kopen van supermarkt spek. Als je in een stad woont, moet je waarschijnlijk verse (niet genezen) kanten bestellen van je lokale supermarktbutcher. U kunt dit recept gebruiken als basis voor elke 5 pond. Gebruik in plaats van de ahornsiroop en bruine suiker te gebruiken, 1/2 kop honing. U kunt ook met beplitsen gebruiken, omdat het goed werkt in genezingen en gemakkelijker oplost. Ouder spek kookt en verbrandt bijna twee keer zo snel als vers spek. Voor perfect knapperig, gelijkmatig gekookt spek zonder gedoe, doe wat professionele chef-koks doen ... bak het! Verwarm de oven voor op 400 °F, leg plakjes in een voorverwarmde zwarte koekenpan of lipt bakplaat en bak het totdat het vet in vijf of zes minuten begint te weergeven. Spekstrips worden consistenter gekookt in een oven en wanneer een deel van het spek wordt gedaan, wordt alles gedaan - zonder ruwe of verbrande plekken.

Ingredients

1 heel vierkant buikspek (vers)

1 pond ongejodeerd zout

1 ½ pinten honing

2 Oz (8 afgestreken theelepels) Instacure #1

Preparation

Snij de (verse) kant in handige, vierkante plakken die in je smoker op spekhangers passen.

Gebruik een meetlint om giswerk te elimineren. Houd de buikplaten KOUD terwijl u eraan werkt.

Meng vervolgens de ingrediënten voor de pekel en wrijf de pekel aan beide kanten goed in het vet en het vlees.

Vergeet niet om alleen gegranuleerd, niet-gejodeerd (koosjer) zout te gebruiken bij het uitharden van vlees. Gebruik zwaar met plastic bekleed diepvriespapier om de plaat in te pakken of plaats deze in een zware plastic voedselzak.

Plaats het spek gedurende zes dagen in een koeler of een aparte koelkast bij 38 ° F (3 ° C).

Verwijder het spek en was het heel goed met warm water. Dep het droog en hang het vervolgens minstens vijfenveertig minuten op om te drogen.

Het spek moet droog aanvoelen voordat het rook kan opnemen. Verwarm uw rokerij voor op 60° C (140° F) en rook de plak met hickory totdat de interne vleestemperatuur 54° C (130° F) bereikt.

Dit zal uren duren, dus wees geduldig. Verlaag de temperatuur in de rokerij tot 49° C (120° F) en blijf het spek roken tot de gewenste gouden kleur is verkregen.

Als je ervoor kiest om de korst te verwijderen, wacht dan tot het spek gaar is en net uit de oven komt. Gebruik een mes met een langer lemmet en plaats dit onder het onderhuidse vet boven het magere vlees. U zult de taak veel gemakkelijker vinden terwijl het vet heet blijft.

Hang de plaat ten slotte acht uur in een koeler bij 38 ° F (3 ° C) voordat je hem zo dik als je hoed snijdt!

Dit is het beste spek dat je waarschijnlijk in je hele leven hebt geproefd! Pas op dat je tong het daglicht niet uit je lippen slaat! Het is zo eenvoudig te bereiden dat je het elke dag als ontbijt kunt bereiden, als je het niet erg vindt om meer cholesterol te hebben dan in de medische handleiding van een hartchirurg staat!

Een zwarte ijzeren koekepan is ideaal voor het bakken van spek, hoewel spek in een oogwenk in elk keukengerei kan verbranden. Als je de voorkeur geeft aan knapperig spek, gebruik dan dunnere plakjes op middelhoog vuur en giet het vet af zodra het zich in de koekenpan ophoopt.

Veel mensen laten het spek uitlekken op keukenpapier en bewaren het gesmolten vet voor de zeer gewaardeerde bakolie vol smaak. Neem contact op met uw cardioloog en giet het vervolgens door een fijne zeef in een glazen bak. Dek het af en bewaar het in een koelkast of vriezer voor toekomstig gebruik.