Smoked Bacon Recipe

Gerookt Spek ReceptDe sizzle van spek ... ... oh wat een geluid!

Als er iets is dat echt kwijlen is in deze wereld, dan moet het spek zijn. Wie houdt er absoluut niet van bacon? Er gaat niets boven de geur van spek die een koekenpan brayt. Bacon is geweldig in een sandwich, op pizza, in een salade, pasta en oh zoveel meer. Vandaag gaan we beginnen met het maken van het meest heerlijke gerookte spek op aarde!

Ingredients

2 flinke eetlepels zeezout

2 Ophopen eetlepel van Demerara (bruine) suiker

1 eetl fijne peper

1 afgestreken theelepel Praag #1 roze poeder

Preparation

Ik begon met een buik van 5 pond.

Ik heb het helemaal ingewreven met mijn kruiden/kuur en het stevig (3 keer) ingepakt met een plastic voedselverpakking.

Vervolgens heb ik het 5 dagen in de koelkast gezet.

Volledig afgespoeld, gedroogd en vervolgens weer 24 uur in de koelkast bewaard.

Vervolgens bestrooide ik het met grove peper en plaatste het in de roker.

Met behulp van elzenhoutbisquetten heb ik de temperatuur ingesteld op 100°C/200ºF het rookte 4 uur. Na 2 uur dweilde ik pure natuurlijke honing over de hele buik en bracht het terug naar de roker. De roker schakelde zichzelf automatisch uit, maar ik liet hem een nacht in de roker staan. De volgende ochtend sneed ik het in plakjes en bakte ik het lekkerste spek dat ik ooit heb gegeten.

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now