Smoked Apricot Loin Bacon Recipe

Gerookt Abrikoos lenden spek Recept



Ik heb dit gerookte abrikozenbladen bacon recept gemaakt omdat ik deze keer een beetje een draai aan mijn lendenbacon wilde zetten. Ik merkte hoeveel goedkopere abrikozensiroop was dan ahornsiroop, en dacht dat ik het zou uitproberen. Deze methode is zo eenvoudig, zelfs een holbewoner zou het kunnen doen!

Ingredients

Begin met een paar goede lendenen zonder bot, in 3 stukken gesneden.

Bradley esdoornkuur

Abrikozensiroop

Appelbisquetten

Preparation

Snijd het zilvervlies van de lendenen af.'

Snijd ze in 3 stukken, zodat ze beter in een gallon-ritssluiting passen.

Wrijf er Bradley-esdoornkuur in met een snelheid van 3 eetlepels per 5 lb.

Plaats ze in de ritssluitingszakken en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk lucht uit komt.

Zet ze in de koelkast en draai ze om de paar dagen.

Giet op dag drie ½ kopje abrikozensiroop in elke zak en werk het rond.

Op dag 7 haal je ze er allemaal uit, spoel ze goed af, laat ze even in koud water weken ½ uur, opnieuw afspoelen en op rekken in de koelkast zetten om een nacht te drogen.

Gooi ze de volgende dag in de roker, ingesteld op 150ºF (65°C) voor een uur.

Leg de rook op en verhoog de temperatuur naar 175ºF (79.4°C) de komende paar uur.

Ik gebruik 5 of 6 uur rook, meestal appel.

Laat in de roker staan tot de interne temperatuur 147 isºF (63.9°C).

Haal ze eruit, wikkel ze in folie en laat ze afkoelen.

Nadat ze zijn afgekoeld, wikkel je ze in plasticfolie en leg je ze nog eens 2 dagen in de koelkast.

Na 2 dagen in plakjes snijden en vacumeren.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now