Smoked Andouille Sausage Recipe

gerookt Andouille Worst ReceptAndouilleworst is een klassieke Louisiana-rookworst, die wordt gebruikt in maaltijden als gumbo of jambalaya. De regionale kookstijl die bekend staat als Cajun maakt gebruik van veel hete kruiden en groenten. Het staat bekend om zijn originele worsten: Andouille, Boudain, Chaurice (lokale versie van Spaanse chorizo) of Tasso (gerookte kont). Het is niet eenvoudig om een ​​universeel Andouille-worstrecept te bedenken. Sommige recepten bevatten droge rode wijn, andere laurierblaadjes, piment, salie, paprika, gemalen rode paprika, suiker, uienpoeder, pequine peper, foelie, nootmuskaat, salie, ancho chili, vijlpoeder enz... Dus welke is de echte Andouille-worst? ? Bijna alle recepten zijn het eens over de volgende ingrediënten: varkenshaas, zout, gemalen peper, knoflook, tijm en cayennepeper. Daarom hebben we besloten het simpel te houden en alleen de genoemde zaken op te nemen en niets anders. Maar voel je vrij om te improviseren en alle kruiden toe te voegen die je lekker vindt.

Ingredients

1000 g 2,20 pond. Varkensvlees kont

Ingrediënten per 1000 g (1 kg) vlees:

Zout 16 g of 2¾ theelepel.

Kuur #1 2,5 g of ⅓ theelepel.

Gebarsten zwarte peper 6,0 g of 3 theelepels.

Gehakte knoflook 10,0 g of 3 teentjes

Gedroogde tijm 2,0 g of 1½ theelepel.

Cayennepeper 4,0 g of 2 theel.

Koud water 100 g of ⅜ kopje

Preparation

Maal al het vlees met een plaat van 1/4” (5 – 6 mm).

Meng het vlees met alle ingrediënten, inclusief water.

Vul het in varkensdarmen van 38 – 40 mm. Laat het als touw achter of maak schakels van 30 cm.

Laat het twee uur drogen bij kamertemperatuur of verwarm de roker voor op 54ºC (130ºC) en laat het een uur lang zonder rook staan.

Breng hete rook aan gedurende 2 uur.

Douche gedurende 5 minuten met koud water.

Bewaar in de koelkast en kook voor het serveren.

Opmerkingen:

Om een kant-en-klare worst te maken, verhoogt u de rooktemperatuur tot 76ºC (170ºC) totdat de interne temperatuur 68ºC (154ºC) is bereikt. U kunt het pocheren in water van 80° – 85° C (175° – 185° F) totdat de interne temperatuur 154° F (68° C) is bereikt.