Gerookt Aziatische ribben Recept
Maak je klaar om je smaakpapillen te tantaliseren met deze heerlijke landelijke varkensribben gemarineerd in sojasaus, sherry, gemberwortel en knoflook. Langzaam een uur lang geroosterd en vervolgens in een Bradley-roker met hickory-smaakbisquettes 2-3 uur gerookt, zullen deze ribben van het bot vallen en perfect passen bij de pittige witte azijndipsaus.
Ingredients
12 varkensribbetjes in landelijke stijl
Marinade:
250 ml (1 c) sojasaus
250 ml (1 kopje) sherry
30 ml (2 eetlepels) vers geraspte gemberwortel
3 teentjes geperste/gehakte knoflook
Dipsaus:
60 ml (¼ c) witte suiker
90 ml (⅓ c) witte azijn
180 ml (⅔ c) water
60 ml (¼ c) sojasaus
15 ml (1 eetlepel) ketchup
30 ml (2 eetlepels) maizena
Preparation
Rooster de ribben in de oven op 135°C gedurende één uur.
Haal uit de oven en laat de ribben afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de marinade-ingrediënten in een middelgrote kom.
Plaats de ribben in een ondiepe glazen of niet-metalen schaal en giet de marinade erover.
Dek de schaal af en zet hem een nacht in de koelkast, waarbij je hem een of twee keer omdraait.
Haal de ribben uit de koelkast en laat 30 minuten staan.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op 95°C tot 105°C (200°F tot 220°F).
Plaats de ribben op roosters in de Bradley Smoker en gebruik Hickory-smaakbisquetten om gedurende 2 tot 3 uur te roken/koken.
Serveren:
Serveer met dipsaus.
Voor dipsaus:
Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een middelgrote pan en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat af en toe roeren tot de saus dikker wordt.
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now