Smoked Dates with Bacon and Parmigiano-Reggiano Cheese

Gerookt Dateert met spek en Parmigiano-Reggiano Kaasrecept



Gerookte gevulde datums kunnen al dan niet een verwervingsmaak zijn. Ik herinner me de eerste keer dat ik deze maakte, ik was niet onder de indruk, nu kan ik een heel dienblad in één setting verslinden.

Ingredients

½ pond Parmigiano-Reggiano

30 ontpitte dadels (bij voorkeur Medjool)

10 – 5 reepjes ongerookt spek

Tandenstokers

Preparation

Snijd het spek in stukjes van 3 inch lang. Gebruik niet de brede vette uiteinden van het spek; bewaar ze voor andere gerechten, zoals gebakken bonen. Of gebruik in het midden gesneden spek.

In het midden gesneden spek heeft niet de vette uiteinden en is over het algemeen vleziger.

Snij kaas ¼″ breed x ¼″ dik x 1″ lang.

Als de dadels niet zijn ingesneden, maak dan een gleuf in de lengte zodat de dadels kunnen worden geopend.

Controleer of er geen delen van de put meer over zijn.

Stop in elke dadel 1 stuk kaas

Wikkel 1 stuk spek rond elke dadel en zet het vast met een prikker.

Routebeschrijving voor warm roken:

Je wilt heet roken als je de kaas wilt laten smelten. Om de ingrediënten waarmee je hebt gevuld en/of de dadels hebt omwikkeld met ongekookt spek of ander ongekookt vlees verder te koken. Als je pancetta gebruikt, wil je misschien hete rook gebruiken om wat vet te verminderen.

Verwarm de rookgenerator en de kast voor op 250°F.

Schik de gevulde dadels op een rooster, zodat er minstens ½ inch ruimte tussen de dadels zit (gebruik de schokkerige rekjes als je kleine dadels gebruikt).

Doe de dadels in de roker, sluit de ventilatieopening tot ¼ – ⅓ opening en laat 20-40 minuten roken (ik gebruikte appel).

Blijf koken tot het spek gaar is. Als je knapperig spek wilt:

Verwijder de dadels uit de roker nadat je de rook hebt aangebracht
Schik de dadels op een bakplaat met een grote rand, bekleed met bakpapier of aluminiumfolie.

Bak in een voorverwarmde oven van 450 ° F tot het spek goudbruin en knapperig is (let goed op om te voorkomen dat het spek verbrandt).

Haal het uit de roker of oven.

Overbrengen naar papieren handdoeken om uit te lekken; laat iets afkoelen voordat je het serveert.

Routebeschrijving voor koud roken:

U wilt koud roken als u niet verder hoeft te koken, of als u de dadels in de oven wilt klaarmaken, of als u gewone dadels van tevoren wilt roken.

De volgende aanwijzingen gelden voor het vooraf koud roken van gewone dadels. Doe ze in een afsluitbare zak, bewaar ze in de koelkast en ze zijn voor onbepaalde tijd houdbaar. Deze techniek kan ook worden toegepast op gevulde dadels.

Verwarm de rookgenerator voor, haal de stekker uit het stopcontact en laat de ventilatieopening wijd open staan.

Omdat de dadels slechts 20 minuten (maximaal 40 minuten) worden gerookt, hoeft u de koude rookopstelling niet te gebruiken; als je dat niet wilt.

Voordat u de dadels in de roker plaatst, opent u de deur en laat u deze open totdat de kast is afgekoeld.

Open de dadels en plaats het open uiteinde op de roosters, met een tussenruimte van minimaal ½ inch. Als je kleinere dadels gebruikt, gebruik dan de jerky racks.

Laad dadels, sluit de ventilatieopening tot ¼ – ⅓ opening en breng rook aan gedurende 20-40 minuten rook (ik gebruikte appel).

Haal de dadels uit de roker, laat afkoelen, bewaar ze in een afsluitbare plastic zak en bewaar ze in de koelkast voor later gebruik.

Zo krijg je een rooksmaak zonder te roken:

Gebruik gerookt spek in plaats van ongerookt spek.

Wikkel het met ander dun gesneden gerookt vlees.

Vul met een gerookte kaas.

Gebruik gerookte amandelen of andere gerookte noten om mee te vullen.

Variaties:

Gebruik prosciutto in plaats van spek en gebruik de koude rookmethode.

Probeer verschillende kazen, zoals cheddar, gouda, gekruide feta enz.

Vul met pindakaas of amandelspijs.

Probeer verschillende noten te gebruiken, zoals amandelen, walnoten, pecannoten en paranoten.

Vul met ongezoete gedroogde geraspte kokosnoot.

Zoals je ziet zijn de keuzes eindeloos.

Serveren:

Dadels kunnen warm of op kamertemperatuur geserveerd worden.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now