Gerookte esdoorn en bessen Worst Recept
Dit is mijn favoriete recept voor gerookte esdoorn- en bessenworst. Het is een fris recept voor een esdoornworst en vervolgens voegt u de bessen toe. Normaal rook ik het niet vanwege de bessen, maar je kunt in plaats daarvan wat vloeibare rook toevoegen. Of gebruik je eigen recept en vervang ahornsuiker door de dextrose of suiker die het recept vraagt. Zorg er echter voor dat het de echte ahornsuiker is, niet met ahornsmaaksuiker. Kook, bak of bak. Bewaar in de koelkast ongeveer 4 dagen of dubbele wrap en bevries gedurende 6 maanden.
Ingredients
3 pond hertenvlees
2 pond gerookt spek. knapperig gekookt, verkruimeld
1 pond varkenshaas
1 eetlepel zout (als spek echt zout is, gebruik dan niet de 1 theelepel)
4 eetlepels ahornsiroop. Probeer echte Vermont-esdoorn te gebruiken. Min of meer naar smaak.
1 eetl salie
1 kopje bosbessen
1 eetl zwarte peper
1 eetl knoflookpoeder
1 theelepel koriander
1 theelepel gemalen mosterdzaad
1 theelepel marjolein
½ kopje ijswater
33-36 mm varkensdarm (optioneel)
Preparation
Maal hertenvlees, spek, varkenshaas en bessen (opt.) 1 keer door de med-plaat.
Combineer de overige ingrediënten en meng grondig.
Vul de behuizing, draai er schakels van 10 cm van of maak er pasteitjes van.
Deze rook ik niet vanwege de bessen. Als je wilt, kun je wat vloeibare rook toevoegen. Koken, braden of bakken. Bewaar het ongeveer 4 dagen in de koelkast of dubbelwikkel het en vries het 6 maanden in.