Maple Glazed Smoked Ham Recipe

Gerookt Esdoorn geglazuurde ham Recept



Het gerookte esdoornglazuurde hamrecept is perfect om te gebruiken wanneer u een speciale touch wilt toevoegen aan uw feestelijke gebakken ham! Het meest ongelooflijke glazuur met de geur van Maple en hint van mosterd en kruiden om je nooit meer een eenvoudige ham te laten.

Ingredients

6 tot 7 kg ham, gekookt, klaar om te eten

Plakken:

30 ml (2 eetlepels) Dijon-mosterd, ahornsiroop en gemalen zwarte peper

15 ml (1 eetlepel) plantaardige olie, ciderazijn, uienpoeder, paprikapoeder en 10 ml (2 theelepel) grof zout

Preparation

Glazuur:

180 ml (⅔ c) ahornsiroop

90 ml (⅓ c) bourbon

45 ml (3 eetlepels) Dijon-mosterd

De avond voordat u van plan bent de ham te serveren, snijdt u de vette kant van de ham in met brede, gekruiste sneden van 0,6 cm tot 1,2 cm diep.

Combineer pasta-ingrediënten in een kleine kom.

Breng de pasta gelijkmatig over de hele ham aan.

Dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.

Haal de ham uit de koelkast en laat hem ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur staan.

Rookmethode:

Breng uw Bradley Smoker naar een temperatuur tussen 105°C en 120°C (220°F en 250°F).

Met behulp van bisquetten met esdoornsmaak rookt/kookt u de ham ongeveer 5 tot 6 uur, afhankelijk van de hoeveelheid rooksmaak die u de ham wilt hebben.

Meng de ingrediënten voor het glazuur in een kleine pan en kook op laag vuur gedurende 15 minuten. Bestrijk de ham tijdens het laatste kookuur een paar keer met glazuur.

Serveren:

Laat de ham 15 minuten staan voordat u hem aansnijdt.

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now