Gerookte gemberhoning ananas geglazuurd Spareribs Recept
Ik koos voor dit recept als een verandering ten opzichte van op tomaten gebaseerde BBQ -saed ribben en ze werkten geweldig. Ze waren zacht uit elkaar en het glazuur aan het einde stuurde hen de hemelse categorie in.
Probeer het eens, je tabellen zullen je bedanken!
tsquared
Ingredients
Ananas-honingmarinade:
2 kopjes kippenbouillon
1 Kopje sojasaus
1 kopje ketchup
½ Kopje ananassap (ik gebruikte in plaats daarvan vers gehakt)
½ Kopje honing
¼ Kopje sherry
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel geraspte verse gember
2 teentjes knoflook - geperst
1 theelepel versgemalen peper
1 theelepel niet-gejodeerd zout
2 Platen van 3,8 lb (per plak) en donsspareribs
Gember-honingmarinade:
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels geraspte gember
½ Theel versgemalen zwarte peper
1 kopje honing
Preparation
Meng alle ingrediënten voor de marinade, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen
Giet de afgekoelde marinade op de getrimde ribben en laat een nacht marineren.
Ik heb appelpucks gebruikt voor 3 uur rook bij 200 ° F, deurtemperatuur.
Na het roken smeerde ik de ribben in de overgebleven marinade, wikkelde ze in folie en plaatste ze vervolgens 3 uur in de oven op 225 ° F.
Terwijl de ribben in de oven stonden, maakte ik het glazuur door de ingrediënten te combineren en 10 minuten te laten sudderen, en daarna te laten afkoelen.
30 minuten voor het opdienen trok ik de ribben eruit, deed het glazuur erop en dan weer in de oven.
Appel
Hout
Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.
Shop Now