Smoked Hawaiian Style (Portagee) Sausage Recipe

Gerookte Hawaiiaanse stijl (Portagee) worst Recept



Hawaiianen verwijzen vaak naar deze stijl van worst als ‘portagee worst’ (geen belediging bedoeld). Portagaee Sausage is de Hawaiiaanse variatie van Portugese linguica. Het is zoeter en niet zo "heet" als de originele worstjes in linguica-stijl. De formule is ontwikkeld als gevolg van het proeven van verschillende versie van Hawaiiaanse worstjes en het selecteren van mijn favoriete smaken.

Van Kamanodendal

Ingredients

2 ¼ pond varkenskont

¾ pond vetrug

2 theelepel zout

6 eetlepels rietsuiker, bruin

2 eetl paprikapoeder

1 theelepel Fosfaten (optioneel)

½ theelepel Instacure #1

2 theelepels knoflook - gegranuleerd

1 theelepel anijs - gemalen

4 eetlepels ananassap

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel hete saus (optioneel (ik gebruik graag rode Italiaanse pepervlokken)

Varkensdarmen van 32 mm

Preparation

Snijd het vlees en het vet in blokjes, vries het gedeeltelijk in en maal ze vervolgens samen door de middelgrote plaat van de molen.

Combineer het zout, Instacure # 1 en fosfaat met het ananassap; roer goed om op te lossen en meng het vervolgens goed door het vlees.

Strooi suiker, paprika, knoflook en anijs over het vlees; Giet de sojasaus en de hete saus erbij en meng goed.

Zet het 12 uur in de koelkast om de smaken in het vlees te ontwikkelen.

Stop het in varkensdarmen van 32 mm; afgebonden in paren – 20 cm lang.

Laat de omhulsels aan de lucht drogen; een kleine ventilator helpt hier.

Plaats in een voorverwarmde roker van 160 ° F; rook lichtjes en houd vast tot de interne temperatuur van de worst 150°F is (gebruik jouw rookmethode als deze anders is).

Koel bij kamertemperatuur; vervolgens in de koelkast bewaren (extra's kunnen vacuüm worden verzegeld en ingevroren).