Gerookt Honingmosterd uitgehard spek Recept
Geniet van de heerlijke smaken van zelfgemaakt spek met dit gemakkelijk te volgen recept. Gecoat in een heerlijke mix van honing en mosterd, wordt de varkensbuik gedurende drie dagen gehandeld, koud gerookt tot in de perfectie en vervolgens in strips gesneden die kunnen worden gekookt tot knapperige perfectie in de oven. Met dank aan Alton Brown-Food Network.
Ingredients
200 g zout
200 g suiker
55 g honing
15 ml (3 eetlepels) mosterdpoeder
450 g buikspek
Preparation
Meng zout en suiker in een kleine kom.
Verdeel de honing gelijkmatig over het buikspek en bestrijk het met mosterd.
Verdeel het zout-suikermengsel royaal over de mosterd.
Doe het in een hersluitbare plastic zak en laat het 3 dagen in de koelkast staan.
Haal na drie dagen het varkensvlees uit de pekel, spoel de buik af en dep het droog met keukenpapier.
Leg het op een rooster boven een bakplaat en plaats het gedurende 1 uur voor een ventilator om een vliesje te vormen.
Koud roken gedurende 4 tot 6 uur. Gebruik appelbisquetten
Zet het vlees een uur in de vriezer om op te stijven, zodat je het gemakkelijk in reepjes spek kunt snijden.
Snijd wat je nodig hebt en bewaar de rest in een diepvrieszak in de koelkast of vriezer.
Voorgestelde kookmethode:
Leg de reepjes spek op een bakplaat voorzien van een rooster en plaats ze in een koude oven.
Zet de oven op 400 ° F en bak ongeveer 12 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je je spek lekker vindt.
Haal uit het rek en laat uitlekken op keukenpapier. Genieten!
Recept met dank aan Alton Brown-Food Network
Appel
Hout
Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.
Shop Now