Smoked Jagerwurst Recipe

Gerookt Jagerwurst Recept



Om u de waarheid te vertellen, dit is een variatie van het gerookte Jagerwurst -recept. Ik nam vandaag de duik en besloot om mijn eerste worst te maken en het bleek een geweldige ervaring te zijn, heel ontspannend. Zoveel recepten die er zijn, maar ik besloot een variatie van Ruhlman's Jagerwurst of Hunter Sausage. Het verliep heel soepel, ik kan geen enkel negatief punt bedenken. Nou, ik had één uitbarsting tijdens het vullen, maar het was gemakkelijk te repareren en weg ging ik.

Deze worst zal geweldig zijn met wat gerookte kaas en een glas rode wijn, het heeft een aardse smaak waarvan ik wed dat het het beste koud is.

Ik had nooit worst gemaakt, dus als je nieuw bent in deze hobby, wees dan niet bang. Het is gemakkelijk en heel leuk.

Ingredients

5 pond varkensschouder

1 ½ theelepel zwarte peper

½ theelepel geroosterd en gemalen korianderzaad

2 theelepels gehakte knoflook

2 eetlepels geroosterd en gemalen mosterdzaad

1 theelepel geraspte nootmuskaat

½ theelepel gemalen gember

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel kuur #1

2 theelepel dextrose

½ kopje droge rode wijn

½ kopje water

Preparation

Maal alles fijn en vul de omhulsels.

Ik heb ze een uur gedroogd op 130ºC en daarna elk uur 10 graden opgewarmd.

Ik gaf ze 3 uur whisky-eikenrook en liet ze erin tot een IT van ongeveer 152ºC.

Whisky
Eik

Whiskey Eiken Bisquetten voor Bradley Rokers

Speciaal gemaakt om een aparte smaak aan elk gerecht toe te voegen. Past goed bij rood vlees, varkensvlees, vis (vooral zalm) en zwaar wild.

Shop Now