Smoked Jumbo Polish Sausage Recipe

Gerookt Jumbo Poolse worst Recept



Dit is het gerookte jumbo -Poolse worstrecept van mijn opa. Ik was in de stemming om iets anders te proberen dan het gebruikelijke dat ik maak. Dus ik dacht dat dit recept eruitzag alsof het het proberen waard was. Dit is een oud familierecept en ik hoop dat je het probeert en ervan geniet. Bovendien heb je de optie om het fris of gerookt te maken. De gerookte worst bevat alle verse ingrediënten en vervolgens de rest vermeld.

Ingredients

Vers:

10 pond gemalen varkensvlees

2 kopjes ijswater

5 eetlepels niet-gejodeerd zout

1 eetlepel suiker

2 eetlepels zwarte peper

2 eetlepels knoflook

1 theelepel marjolein

1 theelepel gemalen piment

Gerookt:

2 kopjes soja-eiwit

2 theelepels instacure N.1

1 theelepel paprikapoeder

Let op: De rookworst bevat alle verse ingrediënten en daarna de overige vermeld.

Preparation

Plaats de worst in de rokerij, voorverwarmd tot 120 gradenºF (48.9°C).

Bewaar gedurende een uur of totdat de behuizing droog is.

Verhoog geleidelijk de temperatuur van de rokerij tot 165ºF (73.8°C).

Breng zware rook aan gedurende ongeveer 4 uur.

Ga door met het koken van worst tot de interne temperatuur van de worst 152 isºF (11.1°C).

Haal het uit de rokerij en koel af met koud water tot de interne temperatuur 110 graden Celsius isºF (43.3°C).

Laat bloeien totdat de gewenste kleur is bereikt.

Zet een nacht in de koelkast. Vervolgens koken of vacumeren.