Smoked Majas Hurka Recipe

Roker Majas Recept



Dit gerookte Majas Hurka-recept is mijn mening over een recept uit het boek "The Sausage Making Cookbook", door Jerry Predika. Majas Hurka is een Hongaarse term die betekent: "Vraag niet eens waar dit van is gemaakt, eet het gewoon op." Ik ben gewoon een kind. In feite is "Majas Hurka" Hongaars voor hete leverworst. Maar ik heb varkenslongen vervangen door elandenlongen. Longen smaken enigszins naar lever, en de worst past goed bij eieren, aardappelen of kool. In Engeland noemen mensen longen 'lichten'. Het vlees zal malen en dingen beter als je het na het koken koelt. Hongaren zeggen altijd dat de Hurka er legitiem uitziet en ze missen het erg. Het is behoorlijk smaak en ziet eruit als een boudin.

Ingredients

2 pond - varkenskont

2 pond - lever

2 pond - longen

2 eetlepels - zout

1 kopje ongekookte rijst

2½ kopjes - runderbouillon

2 Grote uien

½ Lb - reuzel of bakvet

1 eetl. - peper

1 theelepel - marjolein

Preparation

Kook de lever en de longen samen met 1 eetlepel zout.

Spoel af en zet opzij om af te koelen.

Kook de rijst in de runderbouillon.

Snijd de uien en bak tot ze zacht zijn.

Meng alle ingrediënten, behalve de rijst, en maal ze fijn in een fijn bord.

Rijst toevoegen, goed mengen en in varkensdarmen stoppen.

Kook de worst gedurende 10 minuten en bak of bak dan.