Gerookt Bourbon-geglazuurde ribben Recept
Dit gerookte bourbon-geglazuurde ribbenrecept is van Smoke & Spice met een lichte aanpassing.
Leer hoe je ribben als een professional kunt roken, en je zult de ster zijn van elke BBQ in de achtertuin!
Ben je dol op ongelooflijk tedere varkensribben? Als je dat doet, sta je op het punt echt enthousiast te worden!
Ik verwijder graag het membraan aan de onderkant van de ribben omdat ik denk dat het het beste werkt. Bovendien maakt het een betere infusie van kruiden mogelijk uit de wrijf en roken eenmaal in de roker. Het is een goed idee om het halverwege de cyclus te dweilen, omdat de laatste ribben die ik deed net een beetje droog waren. De saus met bourbon klinkt goed om aan het einde een beetje te karameliseren.
Ingredients
Gegrilde Rib Rub:
⅓ Kopje peper - vers gemalen
¼ Kopje paprika
2 eetlepels suiker
1 eetlepel zout grof zeekoosjer
1 eetl chilipoeder
1½ Thee knoflookpoeder
1½ Thee-uienpoeder
3 Varkensspareribs van elk ongeveer 3 pond
Bourbon-mop (optioneel):
Dweilen om twee uur
¾ Kopje bourbon
¾ Beker ciderazijn
Saus:
¼ Kopje boter ongezouten het beste
¼ kopje plantaardige olie
2 Elke ui - medium gehakt
¾ Kopje bourbon
⅔Cketchup op
½ Kopje ciderazijn
½ Kopje vers sinaasappelsap
½ Kopje pure ahornsiroop
⅓ Kopje melasse
2 eetlepels Worcestershiresaus
½ Theepeper - vers gemalen
½ Thee zout
Preparation
Verwijder met een punttang het membraan aan de onderkant van de ribben.
Combineer de rub-ingrediënten in een kom en breng de rub gelijkmatig aan op de ribben, maar bewaar ongeveer½ van het kruidenmengsel. Doe de platen in een plastic zak of wikkel ze in saran en zet ze een nacht in de koelkast.
Haal de volgende dag de ribben uit de koelkast en dep ze in met de overgebleven rub. Laat het 30-40 minuten op kamertemperatuur staan.
Verwarm de BS voor op 200-220ºF voor een uur.
Als u bedruipt, meng dan de bourbon met azijn ½ kopje water. Verwarm de dweil op laag vuur.
Breng het vlees over naar de roker. Kook de ribben ongeveer 4-5 uur, rook tegelijkertijd met houtbisquetten naar keuze, draai ze om en dweil ze na 2 uur. Verwissel de planken in de Bradley als je dweilt.
Bereid de Bour-BQ-saus terwijl de plakken roken, zodat deze ongeveer 45 minuten voordat het vlees gaar is, klaar is om op de ribben te worden aangebracht.
Smelt de boter met olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin beginnen te worden. Voeg de overige ingrediënten toe en kook op lage temperatuur ongeveer 40 minuten tot het dikker wordt.
Bestrijk de ribben een of twee keer met de saus in de laatste 45 minuten tot een uur roken om een beetje glazuur te krijgen. Zet de resterende hoeveelheid terug op het vuur en laat nog 20 minuten koken tot het is ingekookt ⅓.
Het vlees is gaar als het vlees gemakkelijk tussen de ribben buigt en de saus kleverig en plakkerig is. Snijd zoals jij wilt - ik snij het liefst in porties van 2 ribben nadat ik ze ongeveer 10 minuten buiten de roker heb laten zitten.