Chorizo and knife on cutting board

Gerookt Mexicaans chorizo Recept



Een van de beste dingen om te maken in je Bradley -roker is absoluut worstjes. Nu is er ongeveer een gazillion soorten worst. Dat maakt het soms moeilijk om te kiezen welke je wilt maken voor de lunchsnack van deze week. We zullen proberen elke maand een ander gerookt worstrecept te posten! Dus als je deze website in de gaten houdt, weet je snel welke worst je favoriete snack is!

Ingredients

500 G varkensbilletjes - vers gemalen

1 eetl paprikapoeder

1 theelepel cayennepeper

1 eetl knoflookpoeder

1 eetl gemalen komijn

1 theelepel gemalen koriander

¼ theelepel gemalen kruidnagel

½ theelepel gemalen kaneel

1 theelepel oregano

½ theelepel tijm

1 theelepel zout

½ theelepel gemalen zwarte peper

3 eetlepels appelciderazijn

Natuurlijk varkensdarm

Preparation

Maal de varkenskont, een grove maling is voldoende.

Meng kruiden en azijn samen met gemalen varkenshaas op lage snelheid gedurende 2 minuten.

Week de varkensdarmen gedurende 30 minuten, laat ze uitlekken en spoel ze daarna af met vers water.

Stop de worst in een natuurlijk varkensdarm, draai de worst eraf en knoop het uiteinde vast.

Steriliseer een naainaald of speld in kokend water en prik eventuele luchtbellen in de worst.

Dep de worst droog met een schone theedoek of laat een uur op een koele, droge plaats hangen.

Rook met de gewenste bisquetten (ik gebruikte Bradley Oak Bisquetten) tussen 140-160°F, totdat een interne temperatuur van 160°F is bereikt.

Plaats het onmiddellijk in een ijsbad nadat u het uit uw Bradley Smoker heeft gehaald.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now