Smoked Pulled Pork Recipe

Gerookt Getrokken varkensvlees ReceptDit recept wordt door velen genoemd als "het beste gerookte getrokken varkensvlees dat ik ooit heb geproefd". Het is geweldig direct uit de roker, maar sommigen zeggen dat het de volgende dag nog beter is, omdat de rook- en schorssmaak het interieurvlees beïnvloedt na het trekken. De meeste mensen die mijn getrokken varkensvlees hebben gehad, bestelden nooit meer getrokken varkensvlees wanneer ze uit eten. Zeggen dat dat restaurant varkensvlees getrokken is, is een teleurstelling van dit recept.

Ingredients

Ingrediënten wrijven:

 Kopje zout

½ Kopje bruine suiker

½ Kopje witte suiker

3 Tbsp Chili poeder

2 Tbsp paprika

1 ½ Tbsp zwarte peper

1 ½ Tbsp uien poeder

1 ½ Tbsp knoflook poeder

1 ½ Tbsp gemalen komijn

½ Tbsp cayenne

1 Tbsp Accent

½ theelepel kaneel

½ theelepel kokos

 Kopje gele mosterd om de varkenskont mee te bedekken

1 (6-8 pond geheel, varkenskont)

Ingrediënten azijnsaus:

½ Kopje appelciderazijn

½ Tbsp donker bruine suiker

1 Tsp ketchup

1 Tsp Texaanse Piet

¼ Tsp rode pepervlokken

¼ Tsp grond zwarte peper

¼ Tsp koosjer zout

Preparation

Zeef alle rub-ingrediënten in een middelgrote kom en meng goed. Opzij zetten. Snijd al het buitenste vet van de varkenskont af. Bestrijk alle kanten van het braadstuk royaal met mosterd.

Bestrijk het geheel met rub en masseer het zachtjes in.

Verpak het in plasticfolie en zet het 12 tot 24 uur in de koelkast.

Stel de rooktemperatuur in op 250 gradenºF (121,1ºC). Als de smoker op temperatuur is, plaats je de onverpakte varkenshaas in de smoker. Zet de ventilatieopeningen op ½ open. Zet de rookgenerator de eerste 4 uur van het koken met hickory aan. Zet de smoker vervolgens op 280ºF (137,8ºC).

Kook ongeveer 2 uur per pond, totdat de interne temperatuur 204 bereiktºF (95.6ºC).

Haal het uit de roker, een tent in aluminiumfolie, en laat 30 minuten rusten. Verwijder het aluminiumfolie en trek met een vork. Bestrooi met ½ kopje azijnsaus en meng goed.

Dienen.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now