Gerookt Quiche Lotharingen Recept
Gerookte Quiche Lorraine is een klassiek Frans recept dat een nieuwe smaak krijgt als je gerookt spek gebruikt. Het is perfect voor brunches en kan warm of koud worden geserveerd. En bovendien is het vriezervriendelijk en kan het van tevoren worden gemaakt.
Ingredients
24 Minitaartjes - bevroren
200 g spek
¾ Kopje Zwitserse kaas, versnipperd
2 Groene uien - fijngehakt
4 eieren
1¼ kopjes melk
1 theelepel Dijon-mosterd
½-2 theelepel chilivlokken (optioneel)
1-2 tl gerookte paprikapoeder
¼ theelepel zout
¼ theelepel gemalen zwarte peper
Preparation
Bak het spek in reepjes in een grote pan tot het knapperig is.
Laat het spek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het zodra het voldoende is afgekoeld om te hanteren.
Haal de taartschelpen uit de vriezer en laat ze iets ontdooien terwijl je het beslag klaarmaakt.
Verwarm de oven voor op 375 ° F.
Meng spek, Zwitserse kaas en groene ui in een kom.
Verdeel het mengsel over de taartschelpen.
Klop de eieren, melk, mosterd, chilivlokken, gerookte paprika, zout en peper door elkaar.
Giet of schep het eimengsel in elke taartvorm.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven, of tot het ei in het midden gestold is en de schelpen lichtbruin zijn.
Genieten!