Rubbed Spare Ribs Recipe

Gerookt gewreven Spareribs Recept



Ruim bedekt met een hartige wrijf en langzaam gerookt tot in de perfectie, biedt dit recept een heerlijke combinatie van rokerig, sappig en perfect gekruid vlees waardoor je hunkert naar meer.

Ingredients

Wrijven:

Voor de rub heb je 3 kaneelstokjes nodig, 60 ml anijsster, venkel, peperkorrels en 90 ml bruine suiker.

Ander:

2 plakken babyruggen – ca. 1,25 tot 1,5 kg (2 ½ tot 3 lbs)

125 ml teriyakisaus

Preparation

De avond voordat u de ribben gaat bereiden, maalt u de rub-ingrediënten in een koffiemolen of keukenmachine en mengt u ze met bruine suiker.

Wrijf de ribben in met de teriyakisaus en bestrijk ze met de rub.

Doe de ribben in een plastic zak en laat ze een nacht in de koelkast staan.

Haal de volgende dag de ribben uit de koelkast, dep ze in met de resterende rub en laat ze 25 tot 30 minuten staan.

Rookmethode:

Verwarm de Bradley Smoker voor op ongeveer 95°C tot 100°C (200°F tot 220°F).

Breng de ribben over naar de Bradley Smoker en kook ze met appelsmaakbisquetten ongeveer 4 uur.

Serveren:

Laat 5 tot 10 minuten staan voordat u het aansnijdt om te serveren.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now