Smoked pork tenderloin with bacon

Gerookt spek gewikkeld Hawaiiaans gevuld Varkenshaas ReceptBacon en rook voegen een slag van smaak toe aan deze mager snee vlees, voor lip-smacking resultaten. Als je van pizza in Hawaiiaanse stijl houdt, dan is dit recept misschien goed bij je passen.

Ingredients

2 Stukjes varkenshaas

 Kopje gemalen ananas - uitgelekt

1 kopje roomkaas - verzacht

1 kopje geraspte mozzarellakaas

10-12 plakjes spek

¼ Kopje druivengelei

1 eetlepel water

Bradley Rookbisquetten (Hickory, Appel of Kers)

Preparation

Ontdoe de varkenshaasjes van vet en verwijder het membraan. Houd het mes horizontaal en snijd de varkenshaas doormidden en zorg ervoor dat u het andere uiteinde niet doorboort.

Meng in een kleine kom de gemalen ananas met de roomkaas en mozzarellakaas.

Verdeel het kaas-ananasmengsel gelijkmatig in de openingen van de varkenshaas. Sluit de varkenshaasjes en zorg ervoor dat de kaas in de zak van het vlees blijft.

Wikkel de varkenshaasjes in het spek en leg ze op een rookrek. Het kan verstandig zijn om de varkenshaasjes met de opengesneden kant naar boven te leggen, zodat eventuele gesmolten kaas in de zak blijft en er niet uit sijpelt.

Zet de roker op 275 ° F en gebruik houtbisquetten naar keuze (hickory, appel of kers werken prima).

Rook het vlees totdat het een interne temperatuur van 155°F heeft bereikt en het spek gaar is en knapperig begint te worden, ongeveer 2 – 2 ½ uur.

Terwijl je nog ongeveer 30 minuten rookt, klop je de druivengelei en het water in een kleine kom door elkaar, zodat de gelei dunner van consistentie wordt. Bestrijk de gelei over het spek en blijf roken tot het volledig gaar is.

Haal de varkenshaasjes uit de roker en laat ze ongeveer 10 minuten rusten. Snijd in medaillons van 1 inch en serveer.

door Steve Cylka

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now