Gerookt Tasso Ham Recept
Aangepast van Charcuterie, "De Ambacht van Salting, Roken en Curing"; door Michael Ruhlman & Brian Polcyn.
Ik ben vorige week betrapt op de worstjes en dacht dat het tijd was om mijn Tasso weer aan te vullen. Er is niets als een goede kom van gumbo of jambalaya op een kille winterdag; en het enige ding beter dan zelfgemaakte gumbo of jambalaya is het gebruik van uw eigen Tasso in het recept. Voor degenen die niet bekend zijn met Tasso, het is gewoon een Cajun stijl van het genezen van varkensvlees schouder.
Ingredients
5 pond varkensschouder zonder been
Uithardende ingrediënten:
7 eetlepels koosjer zout
5 eetlepels dextrose of (3 eetlepels suiker)
1 eetlepel roze zout (ook bekend als InstaCure #1; Prague Powder #1; Modern Cure; TCM)
Ingrediënten cajunkruiden:
3 eetlepels gemalen witte peper
1½ eetl cayennepeper
3 eetlepels gedroogde marjolein
3 eetlepels gemalen piment
Preparation
Uitharding:
Combineer alle uithardende ingrediënten en meng goed.
Snijd de schouder in lange steaks of plakken. Probeer voor een varkensschouder van vijf pond deze in vijf plakken te snijden.
Bagger de platen in de uitharding, druk ze aan en zorg ervoor dat alle oppervlakken bedekt zijn.
Schud het overtollige mengsel eraf en zet het ongeveer 4 uur in de koelkast.
Haal het varkensvlees uit de koelkast, spoel het af onder koud water en zorg ervoor dat het vlees volledig verwijderd is, en dep het met keukenpapier om te drogen.
Roken:
Meng alle Cajun-kruideningrediënten tot ze goed gecombineerd zijn en bestrijk alle platen gelijkmatig.
Plaats ze in een voorverwarmde roker van 180 – 200 ° F, laat minstens 2 uur roken en blijf koken tot ze een temperatuur van 150 ° F bereiken.
Haal het uit de roker en laat rusten. Na de rustperiode kunt u het in blokjes of plakjes snijden volgens uw recept, of in zijn geheel in de koelkast of vriezer bewaren.