Gerookt Varkenslende gebraden Recept
Deze varkenslende is perfect gekruid en langzaam gerookt tot in de perfectie op een manier die zeker indruk op uw gasten zal maken en u seconden wilt.
Ingredients
Gebraden varkenshaasje met been
4 tot 6 teentjes knoflook, doormidden gesneden
Water
Marinade:
250 ml (1 c) zout
250 ml bruine suiker
Een blikje bevroren appelsapconcentraat
15 ml (1 theelepel) knoflookpoeder, kruidenzout en sojasaus
125 ml (¼ c) witte suiker
125 ml (¼ c) honing
250 ml (1 c) teriyaki, Jamaicaanse jerk of marinade naar keuze
Preparation
Meng de marinade-ingrediënten in een grote, niet-metalen mengkom.
Neem het braadstuk en maak willekeurige invoegingen met een scherp mes.
Stop de teentjes knoflook in de uitsparingen die in het vlees zijn gemaakt.
Doe het braadstuk in de mengkom met de marinade en voeg voldoende water toe om het braadstuk te bedekken.
Sluit de kom af met plasticfolie en bewaar hem een nacht op een koele plaats.
Verwijder 's ochtends het braadstuk en laat het ongeveer 1 tot 2 uur aan de lucht drogen.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op 90°C (200°F).
Gebruik bisquetten met appelsmaak en laat de klep gesloten. Rook/kook 6 tot 10 uur, afhankelijk van de grootte van uw braadstuk.
Serveren:
Dit braadstuk is lekker met roerbakgroenten en rijst. Ananaspartjes zorgen voor een opvallend contrast – voeg ze het laatste ½ uur toe aan de Bradley Smoker.
Appel
Hout
Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.
Shop Now