Smoked Pork Tenderloin with Asian Rub Recipe

Gerookt Varkenshaas met Aziatisch Rub Recept



Een van de geweldige dingen van mijn Bradley is dat ik niet aarzel om naar buiten te gaan en iets te roken. Het maakt niet uit of ik niet werk met een grote stuk vlees of een hele vis.

Voor dit recept, dat een perfect zondag diner voor twee maakte, met een behoorlijke hoeveelheid restjes, gebruikte ik een pond pond -ossenhaas. Laat me je vertellen dat de komkommersalade geweldig was met het varkensvlees. Het was echter nog beter op een sandwich van plakjes varkensvlees de volgende dag! Het is zo eenvoudig, heerlijk en een perfecte folie voor al die rokerige goedheid.

Ingredients

De Aziatische rub:

Voor een varkenshaas van een pond

Eén eetlepel vijfkruidenpoeder

Gemalen gember – 1 eetl

“Sugar in the Raw”, Demerara-suiker of lichtbruine suiker – 1 eetl

Gebarsten Szechuan-peperkorrels – een theelepel of meer als je meer pit wilt

Gekorrelde knoflook – een eetl

Halve theelepel zout

Ongeveer ¼ kopje spekvet – dit houdt de rub bij elkaar en geeft natuurlijk nog meer smaak.

Meng al het bovenstaande goed door elkaar en smeer het mengsel over de gehele varkenshaas.

Zet minimaal vier uur of een nacht in de koelkast.

Laat de ossenhaas minimaal een uur buiten de koelkast staan voordat u hem in de Smoker legt.

Komkommer salade:

Een half kopje rijstwijnazijn

Aziatische zoete chilisaus – 2 el

Citroenschil – één theelepel

Eén middelgrote komkommer, in dunne plakjes gesneden

Middelgrote wortel, julienne gesneden

Halve kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden

Ongeveer ½ kopje dun gesneden radijsjes

Verse koriander gehakt – ½ kopje

Gehakte, droog geroosterde pinda's ¼ kopje (let op bij het toevoegen van zout als u gezouten pinda's gebruikt)

Zout en versgemalen peper naar smaak

Preparation

Het rookproces:

Verwarm eerst de Bradley Smoker tot 220 graden en olie vervolgens een rooster goed in. Voor de varkenshaas van een pond bedroeg de rooktijd tot een interne temperatuur van 160 graden ongeveer twee uur.

Zoals altijd aanbevolen: laat het een paar minuten staan voordat u het aansnijdt.

Komkommer salade:

Klop in een kom de azijn, chilisaus en citroenschil door elkaar. Voeg vervolgens komkommer, wortel, radijs en ui toe en meng. Na het op smaak brengen met zout en peper, dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan.

Giet de salade af en garneer hem met de koriander en pinda's.