Smoked Pork Chops Recipe

Gerookt Varkenskarbonades Recept



Er zijn veel manieren om varkenskarbonades te roken. Dit recept met verse kruiden en mosterd is zo eenvoudig en karbonades van varkensvlees worden vochtig en zacht.

Ingredients

6 varkenskarbonades uit het midden van de lendenen

75 ml korrelige Dijon-mosterd

45 ml (3 eetlepels) honing

30 ml (2 eetlepels) plantaardige olie

15 ml (1 eetlepel) rode wijnazijn

15 ml (1 el) gehakte verse kruiden zoals salie, rozemarijn en/of tijm

Zout en peper naar smaak

Preparation

Voorbereiding:

Snijd het overtollige vet van de karbonades

Dep het droog en plaats het in een glazen of keramische ovenschaal

Verdeel de ingrediënten over de karbonades

Draai de varkenskarbonades zodat ze alle kanten bedekken

Laat staan

Rookmethode:

Verwarm de roker voor op 90-100°C (190-220°F)

Laat wat mosterdsaus op de karbonades zitten

Plaats het op een geolied rooster in de bovenste helft van de roker

Rook gedurende 3 tot 4 uur, of tot de karbonades gaar zijn. De kooktijden variëren afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden.

Gaarheidstest:

De karbonades moeten vochtig en zacht zijn.

Klaar om te serveren.

Serveer met de overgebleven saus over de bovenkant van de karbonade.